ОПРЕДЕЛЕНИЕ

Търговище, …………

Административният съд - Търговище - III състав, в закрито заседание на седми ноември две хиляди и двадесет и трета година в състав:

Съдия:

СТОЯН КОЛЕВ

като разгледа докладваното от съдията административно дело216/2023 г. на Административен съд - Търговище, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 459, ал. 1 от Изборния кодекс (ИК) и е образувано по жалбата на Б.А.А.-***, в качеството ѝ на пълномощник на председателя на политическа партия „Движение за права и свободи“, чрез а.. Д.М. *** против Решение №100/30.10.2023 г. на ОИК - гр. Омуртаг, обл. Търговище.

От страна на ответника е представена административната преписка в която административният орган е посочил адресите на заинтересованите лица.

Съдът като взе предвид, че жалбата предмет на настоящото дело се явява допустима, като подадена от лице с правен интерес, срещу подлежащ на оспорване акт, пред надлежния съд и в законоустановения срок, като отговаря и на изискванията на чл. 150 и чл. 151 АПК, намира че производството по делото следва да се насрочи за разглеждане в открито съдебно заседание, като се конституират страните по спора и на същите се укаже доказателствената тежест, която носят.

Предвид гореизложеното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

КОНСТИТУИРА като страни в производството:

- жалбоподател – Политическа партия „Движение за права и свободи“;

- ответник – Общинска избирателна комисия - Омуртаг и

- заинтересовани лица

1. ПП „ГЕРБ“, представлявана от Б. Н.М., гр.Омуртаг, ул.Търновска№1, вх.А, ап.2, тел…., ….;

2. КП „Продължаваме Промяната - Демократична България“, представлявана от Е. Хр.-А., тел….., …. , гр.Омуртаг, ул.Генералска № 61, ет.З, ап.6;

3. КП „БСП за България”, представлявана от П. Т., тел. ………..гр.Омуртаг, ул.Марица №14;

4. Местна коалиция „СЪЮЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ (НДПС)“, представлявана от Е. Х. Е., гр.Омуртаг, ул. ’’Омуртаг “№ 1, тел……, …….

НАСРОЧВА производството по адм.д. № 216/2023г. в открито съдебно заседание на 10.11.2023г. от 13,30ч., за която дата незабавно да се призоват страните включително и по посочените телефони и ел. пощенски адреси.

УКАЗВА на жалбоподателя, че носи доказателствената тежест за установяване на изложените в жалбата твърдения, в т.ч. фактите и обстоятелствата обуславящи на наличие на нарушения на изборните правила, на тези обуславящи нарушаване на материалния закон.

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на жалбоподателя в срок до откритото съдебно заседание да представи доказателствата, с които разполага и да направи всичките си доказателствени искания.

УКАЗВА на ответника, че носи доказателствената тежест за установяване на фактическите основания за постановяване на оспорения административен акт.

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на ответника, в срок до откритото съдебно заседание да депозира отговор по жалбата и да направи всичките си доказателствени искания.

Преписи от жалбата и уточняващата я молба да се връчат на ответника и заинтересованите страни.

Съдия: