ОПРЕДЕЛЕНИЕ

Търговище, ………….

Административният съд - Търговище - III състав, в закрито заседание в състав:

Съдия:

СТОЯН КОЛЕВ

като разгледа докладваното от съдията административно дело210/2023 г. на Административен съд - Търговище, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството по делото е образувано по жалба на О.Б.М., адрес: *** против Решение №106/30.10.2023 г. на ОИК - гр. Антоново в частта относно обявения за избран за общински съветник Б. М. Х..

От страна на ответника е представена административната преписка в която административният орган е посочил адресите на заинтересованите лица.

Съдът като взе предвид, че жалбата предмет на настоящото дело се явява допустима, като подадена от лице с правен интерес, срещу подлежащ на оспорване акт, пред надлежния съд и в законоустановения срок, като отговаря и на изискванията на чл. 150 и чл. 151 АПК, намира че производството по делото следва да се насрочи за разглеждане в открито съдебно заседание, като се конституират страните по спора и на същите се укаже доказателствената тежест, която носят.

Предвид гореизложеното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

КОНСТИТУИРА като страни в производството:

- жалбоподател – О.Б.М.;

- ответник – Общинска избирателна комисия - Антоново и

- заинтересовано лице - Б. М. Х..

НАСРОЧВА производството по адм.д. № 210/2023г. в открито съдебно заседание на 10.11.2023г. от 13,00ч., за която дата незабавно да се призоват страните.

УКАЗВА на жалбоподателя, че носи доказателствената тежест за установяване на изложените в жалбата твърдения, в т.ч. фактите и обстоятелствата обуславящи на наличие на нарушения на изборните правила, на тези обуславящи нарушаване на материалния закон.

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на жалбоподателя в срок до откритото съдебно заседание да представи доказателствата, с които разполага и да направи всичките си доказателствени искания.

УКАЗВА на ответника, че носи доказателствената тежест за установяване на фактическите основания за постановяване на оспорения административен акт.

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на ответника, в срок до откритото съдебно заседание да депозира отговор по жалбата и да направи всичките си доказателствени искания.

ЗАДЪЛЖАВА Общинска избирателна комисия - Антоново в срок до откритото съдебно заседание да представи решението с което е регистрирана кандидатската листа за общински съветници по предложение на ПП ГЕРБ, както и чувалът с бюлетините от СИК 250200038.

Преписи от жалбата и уточняващата я молба да се връчат на ответника и заинтересованата страна.

Съдия: