О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

Номер №                              01.11.2023 г.                   град  Търговище                    

                                  

Административен съд- гр.Търговище,                                 

на първи ноември     две хиляди двадесет и трета година,

в закрито заседание, в следния състав:

 

                                             Административен съдия -Албена Стефанова

                                                                                                                                                           

като разгледа докладваното ад.д. № 213 по описа за 2023г. на АС-гр.Търговище, за да се произнесе, взе предвид следното:

        Производството е образувано е по жалба  с вх.№2014/31.10.2023г. на О.А.А., ЕГН********** *** в качеството му на кандидат за кмет на с.Голямо Ново, общ.Търговище. В жалбата си А. излага твърдение, че лицето Н. Ст. Г. като независим кандидат за кмет на с.Голямо Ново, общ.Търговище е внесъл подписка, с лица подкрепящи кандидатурата му, които на брой са повече от 200 човека. В жалбата се излагат твърдения, че в посочената подписка са вписани хора, които към момента на събиране на подписите не са били на територията на страната, като личните им данни са използвани неправомерно и положените подписи не са техни. Моли се посочената преписка да бъде изискана и да се извърши проверка на истиността на изложените в жалбата твърдения.

На 01.11.2023г. в Административен съд-гр.Търговище от жалбоподателя  О.А.А., ЕГН********** *** е постъпила писмена молба с вх.№ 2019/01.11.2023г. В нея жалбоподателя А. е изложило изрично волеизявление, че оттегля подадената от него жалба с вх.№2014/31.10.2023г.

Съдът след като отчете, че оттеглянето на жалбата е направено с писмена молба лично от О.А.А. и преди първото по делото заседание приема, че е надлежно десизиран от по-нататъшното разглеждане на жалбата по същество, като са спазени изискванията на чл.155, ал.1, ал.2 и ал.3 от АПК.

 На основание гореизложеното следва жалбата на О.А.А., ЕГН********** *** да бъде оставена без разглеждане по същество поради надлежното и оттегляне, а образуваното по нея производство да се прекрати.

 Воден от изложеното и на основание чл. 159, т.8, пр.1 от АПК, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ по същество жалба с вх.№2014/31.10.2023г. на О.А.А., ЕГН********** ***, подадена в качеството му на кандидат за кмет на с.Голямо Ново, общ.Търговище.

ПРЕКРАТЯВА производството по ад.д № 213 по описа за 2023г. на Административен съд-гр.Търговище.

 

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховен административен съд в 7-дневен срок от неговото съобщаване.

 

      На жалбоподателя О.А.А.  да се изпрати препис от настоящото определение.

 

                                             Административен съдия: