П Р О Т О К О Л

 

                       

Година 2022                                                                         Град Търговище

            Административен съд                                                         I състав

На двадесет и седми септември                                        Година 2022

В публично съдебно заседание в следния състав:

                             Председател Красимира Тодорова

 

                                                                                            

Секретар  С. Иванова

Сложи  за  разглеждане докладваното от Председателя

АХ. дело номер 126 по описа за 2022 година.

 

На именното повикване в 10:10 часа се явиха:

 

Жалбоподателят М.Д.М., редовно призован, не се явява   и не изпраща представител.

Ответникът по жалбата Б. Г. - Младши оперативен дежурен към ОДМВР-Търговище, редовно призован, не се явява. Представлява се от гл. юрк. Л.Ж., редовно упълномощена и приета от съда.

 

По даване ход на делото:

Юрк. Ж.: Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че страните са редовно призовани, производството е допустимо и няма процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

 

        ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

Докладва жалбата.

 

Делото е образувано по жалба на М.Д.М. ***, с която се оспорва Заповед № 22-1993-000010 от 26.05.2022 г.,  издадена от мл. оперативен дежурен към ОД МВР-Търговище. Със същата е наложена санкция по чл.171, т.2 А, б.М. ЗДвП.

  

На страните е изпратено заверено копие от Определение № 229 от 04.08.2022 г. на Административен съд - Търговище.    

 

Юрк. Ж.: Оспорвам жалбата. Да се приемат представените с нея писмени доказателства.  

 

По направените искания по доказателствата, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Приема и прилага като доказателства по делото: документите, постъпили с административната преписка, постъпила с придружително писмо с вх. № 1314/14.07.2022 г. на Административен съд- Търговище, находяща се по делото от стр. 6 до стр. 9 (вкл.), както и допълнително постъпилите от ответната страна  писмени доказателства с придружително писмо с вх. № 1551/29.08.2022 г. на Административен съд- Търговище, находяща се по делото от стр. 29 до стр. 44 (вкл.).

 

Юрк. Ж.: Моля да ни бъде дадена възможност, тъй като сме направили запитване, което сме приложили към преписката при изпращане на материалите в съда, а все още не е стигнал до мен отговорът относно свидетелството за управление на МПС на жалбоподателя, моля да ни бъде дадена възможност да представим този отговор в следващо съдебно заседание.

 

Съдът намира, че с оглед изясняване фактическата обстановка по делото, следва да задължи жалбоподателя да представи в съдебно заседание по делото СУМПС с оглед извършване на съдебна констатация по същото, като  и следва да бъде дадена възможност на ответната страна да представи в следващо съдебно заседание по делото отговор относно СУМПС на жалбоподателя.

 

Воден от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

Задължава жалбоподателя в следващото съдебно заседание да представи по делото СУМПС,  с оглед извършване на съдебна констатация по същото.

 

Дава възможност на ответника да представи в следващо съдебно заседание по делото отговорът относно направено запитване по отношение  свидетелството за управление на МПС на жалбоподателя.

 

Отлага делото и го насрочва за 18.10.2022 г. от 10:15 часа, за която дата явилата се страна е уведомена в днешното съдебно заседание, а неявилата се страна да се счита за уведомена съгласно чл. 138, ал. 2 от АПК.

 

ПРОТОКОЛЪТ изготвен в съдебно заседание, което приключи в 10:16 часа.

                                  

  Председател:

 

                                                 Секретар: