П Р О Т О К О Л

 

                       

Година 2022                                                                         Град Търговище

            Административен съд                                                         I състав

на  двадесет и първи юни                                                  Година 2022

В публично съдебно заседание в следния състав:

                             Председател Красимира Тодорова

                                                                                            

 

Секретар  С. Иванова

 

Сложи  за  разглеждане  докладваното от Председателя

АХ дело номер 92 по описа за 2022 година.

 

 

На именното повикване 10:14 часа в съдебната залата се явиха:

 

За жалбоподателя „Родна индустрия-91“ ЕООД, редовно призован  се явяват управителят – В. В. и а.. Ц.Д. ***, редовно упълномощена и приета от съда.  

 

Ответникът Директор на ТД на НАП-Варна, редовно призован, не се явява.  За него се явява гл. юрк. М.Д., редовно упълномощена и приета от съда.

 

По даване ход на делото:

А.. Д.: Да се даде ход на делото.

Юрк. Д.: Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че страните са редовно призовани, производството е допустимо и няма процесуални пречки за даване ход на делото,  поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва жалбата.

 

Производството е по реда на чл. 268, ал. 1 от ДОПК.  

 Образувано е по жалба на „Родна индустрия-91“ ЕООД, със седалище и адрес на управление:гр.Попово, бул. „България“ №108, представлявано от управителя В. А. В. с посочен по делото съдебен адрес:*** против Решение №111/13.05.2022 г. на Директора на ТД на НАП-Варна, с което е оставена без уважение жалбата на дружеството с вх.№14579/23.12.2021 г. срещу действия на публичен изпълнител обективирани в Постановление за възлагане на недвижим имот с изх.№ С210025-091-0001419/17.12.2021г. по изп.д.№ 25120001466/2012г. по описа на ТД на НАП-Варна, офис гр.Търговище.

            В жалбата се навеждат като основания - неспазване на установената форма, съществено нарушение на процесуалните правила, противоречие с материалния закон.

 

     На страните е изпратено определение № 134 от 27.05.2022 г. на Административен съд- Търговище, с което е разяснена доказателствената тежест на страните.

 

Дава се възможност за становища по жалбата и по доказателствата.

 

А.. Д.: Поддържаме изцяло жалбата.  Да се приемат постъпилите към делото писмени документи.  

Юрк. Д.: Оспорвам жалбата. Считам я за неоснователна.  Да се приемат доказателства по делото, както и да бъде приложено адм. дело № 7/2022 г. по описа на Адм. съд – Търговище, тъй като то е предходно производство, в резултат на което е издадено процесното решение.

А.. Д.: Нямам възражение по направеното искане за прилагане на делото.

 

По направените искания по доказателствата, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Приема и прилага като писмени доказателства: документите, представени по делото, а именно: заверено копие на Решение № 11/13.05.2022 г. на директора на ТД на НАП-Варна, удостоверение за извършено връчване на документи по електронен път, плик с клеимо от 19.05.2022 г. с получател ТД на НАП-Варна.

Допълнително депозираната молба с вх. № 1081/21.06.2022 г., съдът намира за неоснователна, доколкото в Административен съд – Търговище през този период, няма съхранение на самите административни преписки. Същите са били връщани на административния орган, а съдебните актове са публични и от тази гледна точка е възможно да се извърши служебна справка за изхода на самия спор, поради което

                                               ОПРЕДЕЛИ:

Отхвърля искането на процесуалния представител на ответника за прилагане към настоящото дело на адм. дело № 7/2022 г. по описа на Адм. съд – Търговище.

 

А.. Д.: С оглед факта, че административната преписка по издаване на акта не е приложена към делото, моля да разпоредите ответната страна да я приложи, с оглед доказване на фактите, които са описани в процесното решение, относно първата, втората и третата тръжна процедура. Смятам, че е важно да бъде приложена административната преписка в цялост, предвид това, че смятам конкретни факти от решението за недоказани към настоящия момент.

Юрк. Д.: Считам, че е необходимо за изясняване на фактическата обстановка да бъде уважено искането.  

 

 Съдът намира за основателно искането на процесуалния представител на жалбоподателя за прилагане на административната преписка в цялост по настоящото дело, поради което

                                              

ОПРЕДЕЛИ:

 

 Дава 3-дневен срок на ответника за представяне на исканата административна преписка.

 

Отлага делото и го насрочва за 28.06.2022 г. от 10:00 часа, за която дата страните са уведомени. 

 

ПРОТОКОЛЪТ изготвен в съдебно заседание, което приключи в 10:18 часа.

 

                                  

Председател:

 

Секретар: