П Р О Т О К О Л

                       

Година 2022                                                                         Град Търговище    

            Административен съд                                                         І състав

на трети май                                                                        Година 2022

в публично съдебно заседание, в следния състав:

                                            

            Председател  Красимира Тодорова                         

Секретар Стоянка Иванова  

 

сложи  за  разглеждане докладваното от Председателя

Ах. дело номер 15 по описа  за 2022 година.

 

На именното повикване в 10.04 часа  се явиха:

           

Ищецът „Медицински център Солигена 2017“ ООД, редовно уведомен, не изпраща представител.

Ответникът Национална здравноосигурителна каса, редовно уведомен, се представлява от гл. юрк. Ц.Й., редовно упълномощена от преди и приета от съда.

 

По даване ход на делото:

Юрк. Й.: Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че няма процесуални пречки за даване ход на делото,  поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО на второ четене, с оглед разпоредбата на чл. 142, ал.1 от ГПК, във вр. с чл. 144 от АПК в 10:04 часа.

Докладва исковата молба.

 

Делото е образувано по искова молба на „МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР СОЛИГЕНА 2017“ ООД гр. Търговище, с която е предявен частичен иск срещу Национална здравноосигурителна каса гр. София, за сумата от 30 000 лв., представляваща неразплатени суми за неблагоприятни условия на труд съобразно НРД за медицинските дейности 2020-2022 г.

 

  На страните е изпратено определение № 77/29.03.2022 г. на Административен съд- Търговище, с което е разяснена доказателствената тежест на страните.

 

Докладва постъпил отговор на исковата молба от НЗОК с вх. № 359/28.02.2022 г. на Адм. съд – Търговище, с приложени към същия писмени доказателства.

 

Докладва постъпилата допълнителна искова молба от „Медицински център Солигена 2017” ООД с вх. № 725/27.04.2022 г. на Адм. съд – Търговище с приложени към същата писмени доказателства.

 

Докладва постъпил допълнителен отговор на допълнителна исковата молба от НЗОК с вх. № 731/29.04.2022 г. на Адм. съд – Търговище.

 

Дава се възможност за становища по жалбата и по доказателствата.

 

Юрк. Й.: Нямаме възражения по доклада. Оспорваме исковата молба и допълнителната искова молба. Да се приемат постъпилите към делото писмени доказателства.

 

 

По направените искания по доказателствата, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Приема и прилага като доказателства: документите постъпили към делото, находящи се от стр. 7 до стр. 33 (вкл.); постъпилите доказателства с отговора на исковата молба, находящи се от стр. 41 до стр. 67 (вкл.), както и постъпилите  с допълнителната искова молба от „Медицински център Солигена 2017” ООД с вх. № 725/27.04.2022 г. на Адм. съд – Търговище, находящи се по делото  от стр. 78 до стр. 85 (вкл.).

 

Юрк. Й.: Нямам други доказателствени искания.

 

Съдът счете делото за изяснено от фактическа страна при така събраните доказателства, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

           

ПРИКЛЮЧВА производството по събиране на доказателства.

ДАВА ХОД  ПО СЪЩЕСТВО.

 

Юрк. Й.: Г-жо Съдия, оспорвам предявения иск като напълно неоснователен, необоснован и недоказан. Поддържам изцяло изложеното в представените по делото: отговор на искова молба и допълнителен отговор на допълнителна искова молба. Не са изпълнени условията, които трябва да бъдат кумулативно налице, за да бъде заплатена претендираната сума от изпълнителя по сключения Договор № 250193/13.02.2020 г. и подписаното Допълнително споразумение  № 15/27.10.2021  г. към него. Лечебното заведение не е имало отчетена дейност по т. 8а от Методиката за периода от 27.10.2021 г. до 31.10.2021 г., което е едно от условията за заплащане на претендирана сума от ищеца. Изложила съм подробно моето становище по исковата молба и по допълнителната искова молба в писмена защита. Представям екземпляр от нея. Моля да постановите решение, с което да отхвърлите исковата молба и допълнителната искова молба, като неоснователни, необосновани и неправилни. Моля, да ми бъде присъдено  юристконсултско възнаграждение. Моля за решение в този смисъл.

 

Съдът счете делото за изяснено и обяви, че в законния срок  ще се произнесе със съдебен акт.

 

ПРОТОКОЛЪТ изготвен в съдебно заседание, което приключи в 10:08 часа.

 

 

                                               

Председател:

 

                                               

Секретар: