П Р О Т О К О Л

 

 

Година 2021                                                                         Град Търговище

Административен съд                                                         ІV състав

на тридесети ноември                                                         Година 2021

В публично съдебно заседание в следния състав:

 

                                                                  Председател: Албена Стефанова

                                                                         

Секретар С. И.

 

Сложи  за  разглеждане  докладваното от Председателя

АХ дело номер 85 по описа за 2021 година.

 

На именното повикване в 14:00 часа се явиха:

 

Оспорващият „ЮГЛАНС БЪЛГАРИЯ“ ООД, редовно уведомени се представляват от адв. А.М. от Адвокатско дружество „Т., В. и М.“, надлежно упълномощена от преди и приета от съда.   Постъпила е писмена молба от адв. М..

Ответникът Министър на земеделието, храните и горите, редовно уведомен не се явява. За него се явява К.Д.- гл. юрисконсулт в дирекция „Административно-правна, финансово-стопанска дейност и човешки ресурси“ при ОД „Земеделие“- гр. Търговище, надлежно упълномощен от преди и приет от съда.

 

По даване ход на делото:

Адв. М.:  Да се даде ход на делото.

Юрк. Д.: Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че няма процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва постъпилото писмо от Министерство на земеделието, храните и горите, с вх. № 2234/05.11.2021 г. на Адм. съд – Търговище, с приложено към същото заверено копие от писмо на Дирекция „Развитие на селските райони“ с рег. индекс № 93–6072/01.11.2021 г..

Докладва постъпилото писмо от ДФ „Земеделие“, с вх. № 2257/08.11.2021 г. на Адм. съд – Търговище, с приложени към същото писмени доказателства.

Докладва постъпилото писмо от Министерство на земеделието, храните и горите, с вх. № 2335/17.11.2021 г., на Адм. съд – Търговище, с приложени към същото писмени доказателства.

Докладва постъпилото писмо от ДФ „Земеделие“, с вх. № 2358/18.11.2021 г. на Адм. съд – Търговище, с приложено съм същото заверено копие на заявлението  за подпомагане за кампания 2016 на „Югланс България“ ООД.

Докладва постъпилата молба с вх. № 2453/30.11.2021 г. на Адм. съд – Търговище от процесуалния представител на оспорващото дружество, с приложен към същата списък на разноски по делото.

 

Предоставя се възможност за становища и искания по доказателствата.

 

Адв. М.: Уважаеми Административен съдия, не възразявам да се приемат така представените доказателства. Ще отбележа, че това, което е представила насрещната страна, са именно приложения към заявлението за кандидатстване, като впоследствие всяка година дружеството е задължено да представя противоерозионен план. За последните две години Ви представихме такива, в предходното съдебно заседание.

 

Юрк. Д.: Не възразявам да се приемат представените доказателства от Министерството на земеделието, храните и горите и от ДФ „Земеделие“.

 

 

 Съдът намира, че за изясняване на делото от фактическа страна, следва да бъдат приети като доказателства, постъпилите писма и приложения към тях от Министерство на земеделието, храните и горите и от ДФ „Земеделие“, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Приема и прилага към писмените доказателства по делото: постъпило писмо с вх. № 2234/05.11.2021 г. на Адм. съд – Търговище, с приложено към същото - заверено копие от писмо на Дирекция „Развитие на селските райони“ с рег. индекс № 93–6072/01.11.2021 г.; постъпило писмо с вх. № 2257/08.11.2021 г. на Адм. съд – Търговище, с приложени писмени документи, находящи се по делото от стр. 380 до стр.433 (вкл.); постъпило писмо с вх. № 2335/17.11.2021 г. на Адм. съд – Търговище, с приложени писмени документи, находящи се по делото от стр.436 до стр. 438 (вкл.), както и постъпило писмо с вх. № 2358/18.11.2021 г. на Адм. съд – Търговище, с приложени към същото - заверено копие на заявлението  за подпомагане за кампания 2016 на „Югланс България“ ООД, находящо се от стр. 441 до стр.475 (вкл.).

 

Адв. М.: Всяка година се налага да се актуализира и да се представя нов противоерозионен план, който е заверен от дипломиран експерт и всъщност в миналото съдебно заседание Ви представихме такъв за 2020 и за 2021 година. Твърдим, че сме представили такъв противоерозионен план със заявлението за подпомагане за 2020 г., което съставлява част от общото заявление и тъй като не е отделен документ, а е документ, който е приложен към заявлението и по тази причина, той носи входящия номер на заявлението. Нямам други доказателствени искания. Няма да соча други доказателства.

 

Юрк. Д.: Нямам искане по доказателствата. Не соча нови доказателства.

 

С оглед становищата на страните, че нямат други доказателствени искания и няма да сочат други доказателства, съдът счете делото за изяснено от фактическа страна при така събраните, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИКЛЮЧВА производството по събиране на доказателствата.

ДАВА ХОД на устните състезания.

 

Адв. М.: Уважаема г-жо Председател, моля да ни бъде дадена възможност за представяне на писмена защита по делото. Към представената от мен молба по делото съм представила списък на разноски.

 

Юрк. Д.: Уважаема г-жо Председател, аз също моля, да ни бъде дадена възможност за представяне на писмена защита по делото. 

 

Предвид становищата на страните, да им бъде предоставена възможност, да представят писмени защити по делото, съдът намира, че следва да бъде дадена равнопоставена възможност и на двете страни, поради което

                                              

ОПРЕДЕЛИ:

 

Дава равнопоставена възможност на страните по делото, в 7-дневен срок от днес да представят писмени защити.

 

Съдът счете делото за изяснено и обяви устните състезания за приключени.

Съдът обяви, че в законния срок  ще се произнесе със съдебен акт.

 

ПРОТОКОЛЪТ изготвен в съдебно заседание, което приключи в 14:10 часа.

 

                                  

Председател:

 

 

Секретар: