П Р О Т О К О Л

 

Година 2021                                                                        Град Търговище

            Административен съд                                                         I касационен състав

на   десети ноември                                                            Година 2021                  

В публично съдебно заседание в следния състав:

                                                              Председател: Росица Цветкова

                                                                       Членове: Албена Стефанова                                                                                                  Иванка Иванова                         

 Секретар С. И.

 Прокурор Мартин Александров

 

Сложи за разглеждане на второ четене, с оглед разпоредбата на чл. 142, ал.1 от ГПК, във вр. с чл. 144 от АПК в 14:09 часа, докладваното от Председателя

КНАХД номер 132 по описа  за  2021 година.

На именното повикване в 14:09 часа се явиха:

 

Касаторът Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, редовно призован не се явява и не изпраща представител.

За ответника Община Омуртаг, редовно призовани, се явява а.. Р.М. ***, редовно упълномощена и приета от съда. Представя пълномощно.

За Окръжна прокуратура гр. Търговище, редовно призовани се явява окръжен прокурор Мартин Александров.

 

По даване ход на делото:

А.. М.: Да се даде ход на делото.

Прокурорът: Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че няма процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

                                                          

                                                                       ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и го докладва.

Докладва касационната жалба.

Докладва постъпилия писмен отговор по касационната жалба.

 

А.. М.: Уважаеми Административни съдии, поддържам отговора по касационната жалба. Оспорвам жалбата, по съображенията изложени в отговора. Няма да соча други доказателства и нямам искане за събиране на такива. Представям списък на разноските за касационната  инстанция.

Прокурорът: Жалбата е допустима за разглеждане. Нямам искане по доказателствата.   

 

Съдът счете делото за изяснено от правна и фактическа страна, поради което

                                                                       ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО.

 

А.. М.:*** Ви моля, да оставите без уважение, подадената касационна жалба, като неоснователна и недоказана. Моля, да постановите решение, с което да потвърдите обжалваното с нея решение на въззивния съд, като правилно и законосъобразно. Касационната жалба намирам за изцяло бланкетна, без конкретни доводи и аргументи. Касационният жалбоподател, така и не е посочил, коя точно според него материалноправна или процесуалноправна норма е нарушил въззивния съд или пък не е съобразил. Също така, не е посочил и кои факти по делото не са съобразени в постановеното решение. Ето защо считам, че твърденията в жалбата са изцяло неправилни, необосновани и несъстоятелни. Считам, че не са налице касационните основания за отмяна на въззивното решение. Отделно акцентирам, че намираме, че същото е изцяло съобразено със закона, а в самото въззивно производство не са допуснати нарушения, визирани от жалбоподателя, макар и неконкретизирани  на съдопроизводствените правила по смисъла на чл. 348, ал. 3 от НПК, които да обосновават именно касационно основание по смисъла на чл. 348, ал. 1 и ал. 2 от НПК.  Наведената в касационната жалба  необоснованост на въззивното решение, по никакъв начин не съставлява касационно основание по смисъла на чл. 348 от НПК, във вр. с чл. 63, ал. 1 от ЗАНН, в редакцията към онзи момент.  Ето защо считам, че касационната жалба е неоснователна и недоказана. Подробни съображения съм изложила и в отговора си към нея, към които препарщам за процесуална икономия. С оглед изложеното и днес и в отговора ми, считам, че съдебният акт е основан на правилна преценка на доказателствата по делото, при спазване на процесуалните правила и като такъв подлежи на потвърждаване от касационната инстанция. В случай, че потвърдите решението  на Районен съд- Омуртаг, Ви моля да ни присъдите направените по делото разноски на осн. чл. 63, ал. 3 от ЗАНН, в редакцията към бр. 94 от 2019 г., във вр. с чл. 143, ал. 1 от АПК, като присъдите разноските в размера посочен и доказан с представения днес списък на разноските за реално плащане по банков път.   

 

Прокурорът: Уважаеми Административни съдии, аз също намирам, че жалбата е неоснователна. Липсват касационни основания, които да налагат отмяна на решението на въззивния съд, в лицето на Районен съд- гр. Омуртаг. В самото касационно производство не са допуснати нарушения, които да навеждат и да изменят извода на районния съд, относно причините, поради които наказателното постановление е отменено.

 

 Съдът счете делото за изяснено и обяви, че в законния срок ще се произнесе с решение.

 

ПРОТОКОЛЪТ изготвен в съдебно заседание, което приключи в 14:14 часа.

 

Председател:

 

Секретар: