П Р О Т О К О Л

 

                       

Година 2021                                                                         Град Търговище

            Административен съд                                                         V състав

На девети ноември                                                             Година 2021

В публично съдебно заседание в следния състав:

                             Председател Иванка Иванова

 

                                                                                            

Секретар Гергана Бачева  

Сложи  за  разглеждане  докладваното от Председателя

АХ. дело номер 220 по описа за 2021 година.

 

На именното повикване в 11:00 часа се явиха:

 

Жалбоподателят Х.Р.П., редовно уведомен от предно съдебно заседание се явява лично и с а.. А.Ж. ***, редовно упълномощен и приет от съда.

Ответникът по жалбата Началник РУ-Попово, редовно уведомен от предно съдебно заседание се представлява от гл. юрк. Ж., редовно упълномощена и приета от съда.

Вещото лице П.В.П., редовно призован, явява се лично.

 

            По даване ход на делото:

 

            А.. Ж.: Да се даде ход на делото.

            Юрк. Ж.: Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че страните са редовно призовани, производството е допустимо и няма процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

           

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО  

 

А.. Ж.: Поддържам жалбата на изложените в нея основания, като предвид назначената експертиза, ще допълним с още едно основание, след като я изслушаме.

Юрк. Ж.: Оспорвам жалбата.

 

Съдът намира, че следва да бъдат приети като доказателства по делото всички документи, постъпили с жалбата и представените с административната преписка, както и допълнително постъпилите такива, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА И ПРИЛАГА всички писмени доказателства по делото, постъпили с жалбата и представени с административната преписка, постъпила с придружително писмо с вх. № 1681/26.08.2021 г. по опис, находящи  се на долната корица на делото, съдържаща 35 листа, допълнително постъпилите с придружително писмо с вх. № 1765/08.09.2021 г. писмени документи, находящи се от стр. 15 до стр. 20 от делото, както и представените в съдебно заседание от 05.10.2021 г. писмени документи, находящи се от стр. 32 до стр. 40 по делото. 

 

Съдът счита, че следва да пристъпи към разпит на вещото лице, по назначената по делото съдебно-почеркова експертиза.

Пристъпи се към снемане самоличността на вещото лице.

 

Вещото лице П.В.П., 67-годишен, български гражданин, грамотен, женен, неосъждан, без родство и дела със страните.

 

НАПОМНИ се на вещото лице отговорността по реда на чл. 291 от НК във вр. с чл. 200, ал.1 от ГПК и чл. 144 от АПК.

 

Вещото лице обеща да даде заключение по съвест, знание и без пристрастие.

    

Съдът пристъпи към изслушване на вещото лице П.П..

 

В. л. П.: Поддържам така направеното заключение.

 

А.. Ж.: Нямам въпроси към вещото лице. Да се приеме заключението.

 

Юрк. Ж.: Аз по отношение на заключението нямам въпроси, да се приеме, но ако позволите, тъй като се оказа, че този протокол не е единственият за запознаване с правилата за системата за видеоконтрол, която е монтирана в автомобила, аз ще представя още два протокола, докато вещото лице е тук, ако може да погледне протоколите, има протокол от 2020 г., където подписа на жалбоподателя е съвсем ясен. Нося оригиналите, ако може да каже.

 

А.. Ж.: Противопоставям се.

 

Юрк. Ж.: В такъв случай, моля да бъде поставена допълнителна задача на вещото лице, по представените от мен днес протоколи, да даде заключение положените в същите подписи от Х.Р.П. дали са поставени от жалбоподателя при сравнение с подписите, които фигурират по делото на документите, които са представени. Представям на съда двата протокола.

 

А.. Ж.: Уважаема госпожо Председател, представен е протокол за запознаване на служителите с технически средства за записване и заснемане придадени към служебни автомобили. Ние сме наказани заради една заповед, която не ни е обявена. На този протокол от 13.08.2020 г., подписът е негов, но той не касае заповедта, заради която сме наказани. И следващият протокол е за проведено професионално обучение, но не е за обявяване на заповедта, за която сме наказани. приемаме, че този подпис е наш, макар, че е твърде неясен.

 

Юрк. Ж.: В такъв случай се отказвам от искането за поставяне на допълнителна задача на вещото лице.

 

            Съдът счита, че следва да приеме представеното заключение по назначената съдебно-почеркова експертиза, както и представените в днешното съдебно заседание от страна на административния орган два броя протоколи, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА, ПРИЛАГА  и приобщава към доказателствата по делото: заключението по изготвената съдебно-почеркова експертиза, ведно с представената справка –декларация, находящи се от стр. 53 до стр. 59 вкл. от делото,

Определя окончателен депозит за възнаграждението на вещото лице по изготвената съдебно-счетоводна експертиза, съобразно представената справка-декларация в размер на 180.00 лева, които да се изплатят на вещото лице П.В.П..

ПРИЕМА И ПРИЛАГА като доказателства по делото Протокол с рег. № 321р-13986/13.08.2020 г., относно Запознаване на служителите от ВООР при РУ-Попово с технически средства за записване и заснемане придадени към служебни автомобили и протокол с рег. № 321р-14004/28.09.2017 г. за проведено професионално обучение на служителите от гр. ОП при РУ гр. Попово.

 

             Вещото лице беше освободено от присъствие в залата.

 

А.. Ж.: Други доказателства няма да соча.

            Юрк. Ж.: Други доказателства няма да соча.

 

Съдът счита, че за изясняване на делото от фактическа страна, следва да извърши оглед на диск, находящ се на стр. 19 от делото в следващо съдебно заседание, поради което делото следва да бъде отложено за друга дата и час.

Водим от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Отлага делото и го насрочва за 01.12.2021 г. ат 11.00 ч., за която дата страните са уведомени в днешното съдебно заседание.

 

 

ПРОТОКОЛЪТ изготвен в съдебно заседание, което приключи в 11:11 часа.

                                  

 

Председател:

 

 

Секретар:

 

 

Издаден РКО на                           в.л. за 180 лв. на 09.11.2021 г.

 

                                                                                                                                                     Секретар: