П Р О Т О К О Л

 

 

Година 2021                                                                         Град Търговище

Административен съд                                                         ІV състав

на втори ноември                                                                Година 2021

В публично съдебно заседание в следния състав:

 

                                                                  Председател: Албена Стефанова

                                                                         

Секретар С. И.

 

Сложи  за  разглеждане  докладваното от Председателя

АХ дело номер 85 по описа за 2021 година.

 

На именното повикване в 14:00 часа се явиха:

 

Оспорващият „ЮГЛАНС БЪЛГАРИЯ“ ООД, редовно уведомени се представляват от адв. А.М. от Адвокатско дружество „Трифонова, Вуковска и Митева“, надлежно упълномощена от преди и приета от съда.  

Ответникът Министър на земеделието, храните и горите, редовно уведомен не се явява. За него се явява К.Д.- гл. юрисконсулт в дирекция „Административно-правна, финансово-стопанска дейност и човешки ресурси“ при ОД „Земеделие“- гр. Търговище, надлежно упълномощен от преди и приет от съда.

 

По даване ход на делото:

Адв. М.:  Да се даде ход на делото.

Юрк. Д.: Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че няма процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Съобщава се на страните, че към делото не е постъпила изисканата официалната информация изискана от Министъра на   земеделието, храните и горите  и от ДФ „Земеделие“ – Разплащателна агенция.  

На Министъра на   земеделието, храните и горите съобщението за изискване на официалната информация е връчено на 26.10.2021 г., а по отношение на от ДФ „Земеделие“ – Разплащателна агенция, няма данни за получаване на съобщението.

 

Предоставя се възможност за становища.

 

Адв. М.: В тази връзка, ще помоля да се отложи делото, за да изчакаме отговора от ДФ „Земеделие“. В днешното съдебно заседание представям противоерозионния план, с който разполагаме. Той е за 2020 г., също така и за 2021 г., тъй като процедурата беше променена и се изиска и повторно предстатвяне на противоерозионния план за текущата година. Към противоерозионния план е представено и приложение - дипломата на вещото лице, което го е изготвило, както е съгласно нормативните изисквания. Въпреки представянето на противоерозионния план в днешното съдебно заседание, ще помоля делото да се отложи, за да може да постъпи и официален отговор от ДФ „Земеделие“ и от Министерството.

 

Юрк. Д.: Не възразявам да се отложи делото. Не възразявам да се приемат представените в днешното съдебно заседание писмени доказателства.

 

 Съдът намира, че за изясняване на делото от фактическа страна, следва да бъдат приети като доказателства, представените в днешното съдебно заседание писмени документи,  поради което, 

                                              

ОПРЕДЕЛИ:

 

Приема и прилага към писмените доказателства по делото: Противоерозионен план за отглеждане на съществуващи овощни градини - „Югланс България“ ООД  - 2020 г. и 2021 г. с приложена диплома за завършено висше образование на Красимир Колев.

 

Предвид становището на процесуалния представител на оспорващия, че поддържат искането си да бъде изискана официална информация от съответните органи, относно прилагането към заявлението на дружеството на противоерозионен план и след като отчете, че срокът на Министъра на земеделието, храните и горите към настоящия момент  за предоставяне на исканата информация не се явява изтекъл, както и че няма данни кога е получено съобщението в ДФ „Земеделие“ – Разплащателна агенция за изпълнение определението на съда и с оглед изясняване на  делото в пълнота, съдът намира, че следва повторно да бъде изискана информация от съответните органи, като делото следва да бъде отложено за друг ден и час

Предвид изложеното и на основание чл. 190 и чл. 186  от ГПК, във вр. с чл. 144 от АПК, съдът

 

                                               ОПРЕДЕЛИ:

 

Повторно изисква от Министъра на   земеделието, храните и горите, в 5-дневен срок от получаване на съобщението за това, да представи по делото официална информация, относно обстоятелството: Към заявлението за подпомагане за Кампания 2020, УИН 25/280520/15477, подадено от  „ЮГЛАНС БЪЛГАРИЯ“ ООД, налице ли е приложен и подаден в органа противоерозионен план от страна на дружеството.

При непредоставяне на посочената информация, да се посочат причините за това.

 

Повторно изисква от ДФ „Земеделие“ – Разплащателна агенция, представляван от Из директор,  в 5-дневен срок от получаване на съобщението за това, да представи по делото официална информация, относно обстоятелството: Към заявлението за подпомагане за Кампания 2020, УИН 25/280520/15477, подадено от  „ЮГЛАНС БЪЛГАРИЯ“ ООД, налице ли е приложен и подаден в органа противоерозионен план от страна на дружеството.

При непредоставяне на посочената информация, да се посочат причините за това.

 

При пълна липса на предоставяне на информация от страна на органите ще бъдат приложени последиците по чл. 161 от ГПК, във вр. с чл. 144 от АПК. 

 

Съдът намира, че делото не е изяснено от фактическа страна. Същото следва да бъде отложено за друг ден и час, поради което

                                              

ОПРЕДЕЛИ:

 

Отлага делото и насрочва същото за 30.11.2021 г. от 14.00 часа, за която дата  страните са уведомени.

 

ПРОТОКОЛЪТ изготвен в съдебно заседание, което приключи в 14:09 часа.

 

                                  

Председател:

 

Секретар: