П Р О Т О К О Л

                       

 

Година 2021                                                                         Град Търговище    

            Административен съд                                                         І състав

на четиринадесети септември                                            Година 2021

в публично съдебно заседание, в следния състав:

                                            

            Председател  Красимира Тодорова                         

Секретар   Гергана Бачева

 

сложи  за  разглеждане докладваното от Председателя

Ах. дело номер 23 по описа  за 2021 година.

 

На именното повикване в 09.48 часа  се явиха:

           

Жалбоподателят „Експо-ХК“ ЕООД, предст. от П. П., редовно призован, не се явява и не изпраща представител. Постъпила е молба от а.. Л. Й. от САК.

 

Ответникът ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ "ОДОП" ВАРНА ЦУ НА НАП, редовно призован не се явява и не се представлява. Постъпила е молба от ст. юрк. П.Г.   за даване ход на делото.

 

По даване ход на делото:

 

Съдът намира, че страните са редовно призовани, производството е допустимо и няма процесуални пречки за даване ход на делото, поради което         

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

   ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО на второ четене, с оглед разпоредбата на чл. 142, ал.1 от ГПК, във вр. с чл. 144 от АПК в 09.48 часа.

 

Докладва постъпила молба с вх. № 1782/09.09.2021 г. от П. Г.-ст. юрк. при ЦУ на НАП с изразено становище по хода на делото, по доказателствата и по същество. 

 

Докладва постъпила молба с вх. № 1793/13.09.2021 г. от а.. Л. Й. от САК, като повереник на Х. К.с фирма „Експо ХК“ ЕООД. В молбата се твърди, че е внесен депозит за вещо лице в определения от съда срок. Моли след изготвяне на заключението делото да се отложи за друга дата.

 

Съдът намира молба с вх. № 1793/13.09.2021 г. от а.. Л. Й. за неоснователна. Видно от протокол, находящ се на стр. 62-63 по делото в открито съдебно заседание, изрично страната е твърдяла, че няма искания по доказателствата и не желае назначаването на експертиза. В следващо съдебно заседание, в протокол на стр. 81-83 от 29.06.2021 г. същото е било основно за възпроизвеждане на съдържанието на вещественото доказателствено средство. Направено е искане за назначаване на експертиза, като съдът е допуснал такава и е дал възможност за становище в 7-дневен срок, като е определил такъв и за внасяне на депозит. Видно е, че въпросите са формулирани от постъпила молба с вх.  1365/08.07.2021 г., находяща се на стр. 86-87 по делото. Към същата молба не е приложен документ, удостоверяващ плащането на определения от съда депозит. Делото е насрочено в открито заседание с резолюция от 30.07.2021 г.

Отделно, видно от протокол от 07.09.2021 г., находящ  се на стр. 109 от делото, отново е даден срок за внасяне на депозит, като е определен такъв 3-дневен. От служебно извършена справка от 29.06.2021 г. до настоящия момент депозит от страната не е постъпил по сметката на Административен съд-Търговище за вещите лица. Отделно от това а.. Л.  Й. от САК с пълномощно по делото не е повереник на Х. К.а на лицето П. П., като управител на „Експо ХК“  ЕООД.

Водим от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Отменя определението на съда от 29.06.2021 г. за допускане на съдебно-счетоводна експертиза, поради изтекли срокове за внасяне на определения от съда депозит, като заличава същата.

Съдът счете делото за изяснено от фактическа страна при така събраните доказателства, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

           

ПРИКЛЮЧВА производството по събиране на доказателства.

ДАВА ХОД  ПО СЪЩЕСТВО.

 

Съдът счете делото за изяснено и обяви, че в законния срок  ще се произнесе със съдебен акт.

 

ПРОТОКОЛЪТ изготвен в съдебно заседание, което приключи в 10.50  часа.

 

 

                                                Председател:

 

                                                 Секретар: