П Р О Т О К О Л

                      

Година 2021                                                                         Град Търговище

Административен съд                                                         ІІ състав

На трети септември                                                            Година 2021

В публично съдебно заседание в следния състав:

                                                                      Председател  Росица Цветкова

                                                                                             

Секретар  Стоянка Иванова

Сложи за разглеждане, докладваното от Председателя

АХ. дело номер 127 по описа за 2021 година.

 

При проверка на явилите се лица, на именното повикване в 09:30 часа в съдебната зала се явиха:

 

При осъществена видеоконферентна връзка Skype,  за жалбоподателя „ОВЕРГАЗ МРЕЖИ" АД, редовно призовани, представя се и участва юрк. В.В., с пълномощно по делото, редовно упълномощена и приета от съда.

Ответникът Гл. архитект на Община Попово, редовно призован не се явява. За него се явяват: юрк. Х.Г. и юрк. П.Р., редовно упълномощени  и приети от съда. Представят общо пълномощно.

 

Съдът докладва постъпилата по делото частна жалба от „ОВЕРГАЗ МРЕЖИ" АД от 24.08.2021 г. от  срещу определението за частично прекратяване по делото под № 259/17.08.2021 г.

С Разпореждане № 376/25.08.2021 г. съдът е оставил без движение частната жалба на  „ОВЕРГАЗ МРЕЖИ" АД и е указал на подателя да представи документ за платена държавна такса в размер на 150 лева. По делото няма данни това разпореждане дали е съобщено на страната.

 

Дава се възможност на страната за становище по това обстоятелство.

Юрк. В.: Не възразявам да приемем, че се уведомявам днес и от днес да започне да тече срокът за внасяне на държавната такса и представяне на доказателствата.

 

По даване ход на делото:

Юрк. В.: Да се даде ход на делото.

Юрк. Г.: Да се даде ход на делото.

Юрк. Р.: Да се даде ход на делото.

 

Юрк. В.: Колегата Х. И. е представила пълномощно, заедно с частната жалба, но нито нейното, нито моето пълномощно включват право на оттегляне или отказ, така че ще се опитам да организирам колкото се може по-бързо представянето на доказателства за внесена държавна такса, в случая ще уведомя и представляващия дружеството за евентуалните последици от представяне на доказателства или ако не представим доказателства.

 

Съдът намира, предвид обстоятелството, че определението на съда № 295/17.08.2021 г.  за оставяне без разглеждане на иска на „ОВЕРГАЗ МРЕЖИ" АД не е влязло в сила, ход на делото не следва да се дава, тъй като не е ясен предметът на производството към настоящия момент. Делото следва да се отложи за друга дата и час, към която дата да се прецени, дали са налице основания за разглеждане на делото.

Предвид изложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

Не дава ход на делото.

Отлага делото и насрочва същото за 19.10.2021 г.  от 10:00 часа, за която дата страните са уведомени.

 

Юрк. В.: Моля, участието ни в следващите заседанията по делото, също да бъдат провеждани с отдалечен достъп, с приложението за видеоконферентна връзка. Моля, на посочения от нас имейл да ни се изпрати копие от протокола от днешното съдебно заседание.

 

С оглед изявлението на процесуалния представител на жалбоподателя, съдът допуска участие на процесуалния представител на същия, за следващи заседания по делото чрез видеоконферентна връзка.

На посочения по делото имейл от процесуалния представител на жалбоподателя  да се изпрати протокол от днешното съдебно заседание.

 

ПРОТОКОЛЪТ изготвен в съдебно заседание, което приключи в 09.38 часа.

                                  

  Председател:

 

                                                 Секретар: