П Р О Т О К О Л

 

Година 2021                                                                         Град Търговище

Административен съд                                                         ІV състав

на двадесети юли                                                                Година 2021

В публично съдебно заседание в следния състав:

 

                                                                  Председател: Албена Стефанова

                                                                         

Секретар С. И.

 

Сложи  за  разглеждане  докладваното от Председателя

АХ дело номер 263 по описа за 2020 година.

 

На именното повикване в 14:03 часа се явиха:

 

Оспорващият „Индустриални батерии" ЕООД, редовно уведомени се представляват от а.. К.В., надлежно упълномощена от преди и приета от съда.  

Ответникът Директор на Дирекция „Обжалване и данъчно-осигурителна практика“ /ОДОП/-Варна, редовно призован, не изпраща представител. Постъпила е молба от процесуалния представител на същия – гл. юрк. Е.В..

 

По даване ход на делото:

А.. В.: Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че няма процесуални пречки за даване ход на делото, поради което.

 

        ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО на второ четене, с оглед разпоредбата на чл. 142, ал.1 от ГПК, във вр. с чл. 144 от АПК в 14:03 часа.

Докладва постъпилата писмена молба с  вх. № 1380/09.07.2021 г. на Адм. съд- Търговище  от гл. юрк. Е.В. с изразено становище в същата.

 

А.. В.: Запозната съм с постъпилата молба. Не се възразява да се приемат представените в последното с.з. доказателства, които е ползвало вещото лице за изготвяне на заключението. Не соча нови доказателства. Нямам други доказателствени искания.

 

С оглед становищата на страните, съдът счете делото за изяснено от фактическа страна при така събраните доказателства, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИКЛЮЧВА производството по събиране на доказателствата.

ДАВА ХОД на устните състезания.

 

А.. В.: Уважаема г-жо Съдия, считам, че спорният правен и фактически проблем в конкретния случай, налице ли е документална обоснованост по смисъла на чл. 10 от ЗКПО и конкретно, налице ли са първични счетоводни документи, които да отразяват вярно стопанските операции при налични фактически такива представени по делото и безспорно доказани, като наличие от приетата и неоспорена в предходно съдебно заседание съдебно-счетоводна експертиза, считам, че в настоящото производство по безспорен начин се доказа, че в оспорващото дружество „Индустриални батерии" ЕООД е налице такава документална обоснованост на сделките. Няма доказателства и твърдения от административния орган, че в производството са използвани неистински документи и документи с невярно съдържание. Не се твърди също така, че  става въпрос за верига от сделки, които да могат да се считат за такива, които са осъществени с цел избягване на данъчно облагане. Ще Ви моля, като представям подробни писмени бележки по делото и като имате предвид доказателствата, събрани в настоящото производство и наличните по данъчната преписка, да отмените обжалвания ревизионен акт, като незаконосъобразен  и да присъдите на доверителя ми сторените в производството разноски, за което представям списък на разноските с доказателства за плащане на адвокатското възнаграждение, тъй като останалите плащания по назначената счетоводна експертиза и държавната такса са налични по делото. Моля за решение в този смисъл. Представям екземпляр от списъка на разноските и за другата страна.

 

Съдът счете делото за изяснено и обяви устните състезания за приключени.

В законния срок  ще се произнесе със съдебен акт.

 

ПРОТОКОЛЪТ изготвен в съдебно заседание, което приключи в 14.08 часа.

 

                                  

                                             Председател:

 

                                             

Секретар: