П Р О Т О К О Л

 

Година 2021                                                                        Град Търговище

            Административен съд                                                         I касационен състав

на   тринадесети юли                                                         Година 2021                   

В публично съдебно заседание в следния състав:

                                                              Председател: Росица Цветкова

                                                                       Членове: Албена Стефанова                                                                                                      Иванка Иванова                         

 Секретар С. И.

 Прокурор Драгомир Сяров

 

Сложи за разглеждане в 10:32 часа, докладваното от Председателя

КНАХД номер 98 по описа  за  2021 година.

На именното повикване в 10:32 часа се явиха:

 

Касаторът Т.Г.Я., редовно призован не се явява и не изпраща представител. Постъпила е писмена молба от процесуалния представител на същия.

Ответникът Областна дирекция на МВР – Търговище, сектор "Пътна полиция" - Търговище, редовно призован, не изпраща представител.

За Окръжна прокуратура гр. Търговище, редовно призовани се явява Зам.-окръжен прокурор Драгомир Сяров.

 

Съдът докладва постъпилата днес молба за отлагане на делото от процесуалния представител на жалбоподателя, с която се представят доказателства за невъзможността за явяване в днешното съдебно заседание, както на жалбоподателя, така и на неговия пълномощник на различни основания, свързани с тяхното здравословно състояние.

 

По даване ход на делото:

 

Прокурорът: С оглед представенат молба и приложените към нея копия на доказателства, считам че следва да се даде възможност за участие, както на жалбоподателя, така и на упълномощения защитник, които сочат уважителни медицински причини за неявяването си, делото би следвало да бъде отсрочено за друга подходяща дата.

 

Съдът намира, че са налице основания за отлагане на делото, предвид изложените в молбата от 13.07.2021 г. обстоятелства и представените доказателства в тази връзка. Делото следва да бъде отложено за друга дата и час, като наред с това се укаже на пълномощника на жалбоподателя, че на същото основание, втори път делото няма да бъде отлагано. В случай, че тя самата е възпрепятствана да се яви в следващото съдебно заседание, следва да преупълномощи друг адвокат.

 

Предвид изложените съображения, съдът

                                              

ОПРЕДЕЛИ:

 Отлага делото и насрочва същото за  07.09.2021 г. от 10.20 часа, за която дата да се уведоми пълномощникът на касационния жалбоподател. Останалите участници в производството са редовно уведомени.

 

Указва на пълномощника на жалбоподателя, че на същото основание, втори път делото няма да бъде отлагано и в случай, че тя самата е възпрепятствана да се яви в следващото съдебно заседание, следва да преупълномощи друг адвокат.

 

ПРОТОКОЛЪТ изготвен в съдебно заседание, което приключи в 10:36 часа.

 

Председател:

 

Секретар: