П Р О Т О К О Л

 

                       

Година 2021                                                                         Град Търговище

            Административен съд                                                         V състав

На първи юни                                                                       Година 2021

В публично съдебно заседание в следния състав:

                             Председател Иванка Иванова

 

                                                                                            

Секретар  Гергана Бачева

Сложи  за  разглеждане  докладваното от Председателя

АХ. дело номер 115 по описа за 2021 година.

 

На именното повикване в 13:04 часа се явиха:

 

ЖалбоподателятТаргоспид" ЕООД, редовно призован, не изпраща представител.  Постъпили са писмени бележки.

Ответникът по жалбата Изпълнителен директор на ИА "АА",  редовно призован, не се явява и не изпраща представител.  Постъпили са писмени бележки.

 

Докладва постъпили писмени бележки с вх. №  1081/26.05.2021 г. от Б. Р.-изп. Директор на ИА „Автомобилна администрация“ гр. София за даване ход на делото в тяхно отсъствие и по съществото на спора.

Докладва постъпило писмено становище с вх. № 1125/01.06.2021 г. от а.. Н.В., процесуален представител на жалбоподателя за даване ход на делото в тяхно отсъствие и с изразено становище по същество.

 

            По даване ход на делото:

           

Съдът намира, че страните са редовно призовани, производството е допустимо и няма процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

           

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО  на второ четене, с оглед разпоредбата на чл. 142, ал.1 от ГПК, във вр. с чл. 144 от АПК в 13:04 часа и пристъпва към изясняване на фактическата страна на  спора.

 

            Съдът намира, че следва да докладва делото, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Докладва  делото.

            Производството е по реда на Глава Х от АПК във връзка с чл. 15 от Наредба № 11 от 31.10.2002 г. за международен автомобилен превоз на пътници и товари.

Делото е образувано по жалбата на „Таргоспид“ ЕООД ЕИК 202909070, със седалище и адрес на управление: гр. Търговище, ул. „Граф Игнатиев“ № 6, представлявано от управителя Д. С., чрез а. Н. В. *** със съдебен адрес:*** против заповед № РД-01-107/ 19.02.2021 г. на изп. директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ (ИА“АА“), с която са му прекратени правата, произтичащи от лиценз на Общността № 11689 за превоз на товари, издаден на 21.02.2014 г., отнети са му 6 броя заверени копия към лиценз на Общността № 11689 и са отписани от регистъра по чл. 6, ал. 1 от ЗАвтП, МПС към лиценза за превоз на товари.

Указано е на адм. орган, че негова е тежестта на доказване в настоящото производство и следва да установи съществуването на фактическите основания, посочени в оспореният адм. акт, и изпълнението на законовите изисквания при издаването му. В тази връзка следва да представи до с.з. по делото Заповед № РД-08-344/17.08.2018 г. на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията  и доказателства за компетентността си да издаде заповед за отнемане на заверени копия на лиценз на Общността по смисъла на чл. 14а от Наредба № 11/31.10.2002 г.

Указано е на жалбоподателя, че следва да представи доказателства в съдебно заседание по делото за сочените от него обстоятелства в жалбата.

На страните е изпратено заверено копие от Определение № 168  от  10.05.2021 г.  на Административен съд - Търговище.    

 

Предоставя се възможност за становища и искания по доклада и доказателствата.

 

Съдът намира, че следва да бъдат приети като доказателства по делото всички документи, постъпили с жалбата и представените с административната преписка, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА И ПРИЛАГА като доказателства по делото  документите, постъпили с жалбата и представени с административната преписка, находяща се на задната корица от делото, съдържаща 20 листа, която е постъпила с придружително писмо с вх. № 945/07.05.2021 г.  по опис, находящ се на стр. 4 от делото.

 

Съдът счете делото за разяснено от фактическа страна при така събраните доказателства, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИКЛЮЧВА производството по събиране на доказателствата.

ДАВА ХОД на устните състезания.

 

Съдът счете делото за разяснено и обяви устните състезания за приключени.

В законния срок  ще се произнесе със съдебен акт.

 

ПРОТОКОЛЪТ изготвен в съдебно заседание, което приключи в 13:09 часа.

                                  

 

Председател:

 

 

Секретар: