П Р О Т О К О Л

 

Година 2021                                                                         Град Търговище    

            Административен съд                                                         ІV състав

на деветнадесети март                                                       Година 2021

в публично съдебно заседание, в следния състав:

                                            

            Председател  Албена Стефанова             

           

Секретар Стоянка Иванова

 

сложи  за  разглеждане докладваното от Председателя

Ах. дело номер 260 по описа  за 2020 година.

 

На именното повикване в 11:18 часа  се явиха:

           

Оспорващият „Адванс терафонд“ АДСИЦ гр. София, редовно уведомен не изпращат представител. Постъпило е писмено становище от процесуалния му представител- а..А.П.*** с изразено становище по хода на делото и по съществото на спора.

Ответникът Община Попово, представлявана от кмета, редовно уведомени,  не изпращат представител и не ангажират писмено становище във връзка с даване ход на делото.

Заинтересованата страна „Булгартрансгаз“ ЕАД, редовно уведомени се представляват от юрк. Д.П., надлежно упълномощен от преди и приет от съда.

Вещото лице Д.И.Д., редовно призована- явява се.

 

По даване ход на делото:

Юрк. П.: Да се даде ход на делото.

 

Съдът, след като отчете, че заключението по съдебно-техническата експертиза, изготвена от вещото лице  Д.И.Д. е представено по делото на 12.03.2021 г. и към деня на днешното съдебно заседание 7-дневният срок се явява неспазен и след като взе предвид неявяването  на една от страните и липсата на ангажирано становище от нейна страна, във връзка с даване ход на делото, намира че е налице процесуална пречка да бъде даден ход на делото, като на страните следва да бъде предоставена възможност за запознаване със заключението по допуснатата съдебно-техническа експертиза (допълнителна такава). Следва делото да бъде отложено за друг ден и час, поради което

           

ОПРЕДЕЛИ:

 

Дава възможност на страните да се запознаят с представеното по делото заключение по допуснатата съдебно-техническа експертиза и да вземат становище по същото в следващото съдебно заседание.

 

Отлага делото и го насрочва за 06.04.2021 г. от 14:00 часа, за която дата явилата се страна и вещото лице са уведомени в днешно съдебно заседание, а неявилата се страна се счита за уведомена по реда на чл. 138, ал. 2 от АПК.

 

ПРОТОКОЛЪТ изготвен в съдебно заседание, което приключи в 11:23 часа.

 

                                   

Председател:

 

 

Секретар: