П Р О Т О К О Л

 

Година 2021                                                                        Град Търговище

            Административен съд                                                         I касационен състав

на   шестнадесети февруари                                              Година 2021                

В публично съдебно заседание в следния състав:

                                                              Председател: Росица Цветкова

                                                                       Членове: Албена Стефанова                                                                                                 Иванка Иванова                         

 Секретар Стоянка Иванова

 Прокурор Драгомир Сяров

Сложи за разглеждане на второ четене, с оглед разпоредбата на чл. 142, ал.1 от ГПК, във вр. с чл. 144 от АПК в 10:02 часа, докладваното от Председателя

 

КНАХД номер 4 по описа  за  2021 година.

На именното повикване в 10:02 часа се явиха:

 

Касаторът РИОСВ - гр. Шумен, редовно призован, се представлява от Н. Г.- служител с юридическо образование, директор на дирекция „Административни, финансови и правни дейности“ при РИОСВ- гр. Шумен, редовно упълномощена и приета от съда. Представя пълномощно.

Ответникът "ЕКО ИНВЕСТ СЕВЕР" ЕООД, редовно призован, не изпраща представител. Постъпил е отговор-възражение на касационната жалба с вх. № 157/26.01.2021 г., както и молба с вх. № 248/08.02.2021 г. на Адм. съд- Търговище и молба-становище с вх. № 16.02.2021 г. на Адм. съд- Търговище.

 

 Съдът докладва молбата от 08.02.2021 г., в която адвокатът- пълномощник  на "ЕКО ИНВЕСТ СЕВЕР" ЕООД сочи, че е ангажиран да се яви за днешното съдебно заседание. Срокът, в който е уведомен за днешното съдебно заседание до самото съдебно заседание бил твърде кратък, поради това не бил в състояние да преупълномощи друг адвокат по делото и изброява дати, на които е служебно ангажиран до 22.03.2021 г. и моли делото да се отложи. По този повод е бил уведомен, че неговата ангажираност не е абсолютна предпоставка за отлагане на делото и с молбата, която днес е постъпила се сочи, че управителят- законният представител на дружеството, днес ще се явява на медицински преглед и се очаква да бъде настанен за лечение за продължителен период от време. В тази връзка се иска отлагане на делото.

 

Г-жа Г.: Предоставям на преценката на съда

Прокурорът: С оглед редовното призоваване и постъпилото становище от заинтересованото дружество считам, че не са налице предпоставки за отлагане на делото, поради извинителна причина.

 

Съдът намира, че ход на делото не следва да се дава, предвид данните изнесени в молбата, че законният представител на дружеството,  днес ще се явява на медицински преглед и по тази причина ще бъде обективно възпрепятстван да се яви в съдебно заседание. Съдът намира, че следва да се определи друга дата за разглеждане на делото, като се задължи пълномощникът на дружеството да представи доказателства за явяването на преглед на 16.02.2021 г. на законния представител на дружеството в 7- дневен срок  от уведомяването. При определяне на новата дата за отлагане на делото, ще се вземат предвид датите, посочени в молбата на процесуалния представител на "ЕКО ИНВЕСТ СЕВЕР" ЕООД.

Предвид изложеното, съдът

                                               ОПРЕДЕЛИ:

Задължава пълномощникът на дружеството да представи доказателства за явяването на преглед на 16.02.2021 г. на законния представител на дружеството в 7- дневен срок  от уведомяването.

Отлага делото и насрочва същото за 30.03.2021 г. от 10:00 часа, за която дата касаторът и представителят на Окръжна прокуратура са уведомени в днешното съдебно заседание. Да се уведоми пълномощникът на "ЕКО ИНВЕСТ СЕВЕР" ЕООД за датата на заседанието и дадените указания чрез изпращане на протокол от днешното съдебно заседание на посочения в молбата от 16.02.2021 г. електронен адрес.

 

Указва на пълномощника на "ЕКО ИНВЕСТ СЕВЕР" ЕООД, че на подобни  основания, като тези за днешното съдебно заседание, делото втори път няма да бъде отлагано.

 

ПРОТОКОЛЪТ изготвен в съдебно заседание, което приключи в 10:05 часа.

 

Председател:

 

Секретар: