П Р О Т О К О Л

 

Година 2020                                                                         Град Търговище

            Административен съд                                                         I касационен състав

на   петнадесети декември                                                Година 2020                  

В публично съдебно заседание в следния състав:

                                                              Председател: Росица Цветкова

                                                                       Членове: Албена Стефанова                                                                                                 Иванка Иванова                         

 Секретар Стоянка Иванова

 Прокурор Васил Ангелов

Сложи за разглеждане на второ четене, с оглед разпоредбата на чл. 142, ал.1 от ГПК, във вр. с чл. 144 от АПК в 10:14 часа, докладваното от Председателя

 

КНАХД номер 150 по описа  за  2020 година.

На именното повикване в 10:14 часа се явиха:

 

Касаторът В.С.Д., редовно призован чрез съдебен адресат а.. И.В.,  не се явява и не изпраща представител. От а.. И.В. (с посочено от същата качество на пълномощник на касатора)  е постъпила молба с вх. № 2289/14.12.2020 г. на Адм. съд - Търговище. Тя е подала молба, че е възпрепятствана да се яви в днешното съдебно заседание и моли делото да бъде отложено за друга дата.

 

Съдът докладва, че касационната жалба е подадена чрез  а.. В.,  която не е представила доказателства за представителната си власт.

Жалбата е подадена от а.. В., без да са представени доказателства, че същата е надлежно упълномощена за това. Доказателства за представителната й власт липсват още при първоначалното разглеждане на делото пред първата инстанция.

 

Прокурорът: Предоставям на съда.

 

Съдът намира, че е налице нередовност на касационната жалба, а именно, че същата е подадена от лице, действащо като пълномощник, без да са представени доказателства за неговата представителна власт. Следва да се даде възможност, тази нередовност на жалбата да се поправи в 7-дневен срок от уведомяването, като на действащата като пълномощник на  В.Д. и подател на жалбата се изпрати съобщение, същата  да представи доказателства за представителната си власт в 7-дневен срок от уведомяването. В противен случай, извършените от нея процесуални действия, а именно подаването на касационна жалба, няма да бъдат зачетени и производството по делото ще бъде прекратено.

Предвид изложеното, съдът

                                               ОПРЕДЕЛИ:

 

Дава възможност на а.. И.В. да поправи посочената в мотивите на определението нередовност на жалбата, като същата следва да представи доказателства за представителната си власт в 7-дневен срок от уведомяването. В противен случай, извършените от нея процесуални действия, а именно подаването на касационна жалба, няма да бъдат зачетени и производството по делото ще бъде прекратено.

 

Оставя делото без насрочване, като същото ще бъде насрочено за открито съдебно заседание, след поправяне на недостатъка на касационната жалба.

 

ПРОТОКОЛЪТ изготвен в съдебно заседание, което приключи в 10:17 часа.

 

Председател:

 

Секретар: