П Р О Т О К О Л

                       

Година 2020                                                                         Град Търговище

            Административен съд                                                         ІV състав

на четвърти декември                                                        Година 2020

В публично съдебно заседание в следния състав:

                             Председател Албена Стефанова

                                                          

Секретар Янка Ганчева

 

Сложи  за  разглеждане  докладваното от Председателя

АХ дело номер 228 по описа за 2020 година.

 

На именното повикване в 11:03 часа се явиха:

 

Оспорващият С.М.С., редовно призована, явява се лично и се представлява от а.. Р. Р. ***, надлежно упълномощен и приет от съда.

Ответникът по оспорване Началник областен отдел „Автомобилна администрация“ гр. Търговище към ИА „Автомобилна администрация“, редовно призован, не се явява и не изпраща представител.

Заинтересованата страна М.Б.П., редовно призован, не се явява и не изпраща представител.

           

По даване ход на делото:

 

            А.. Р.: Да се даде ход на делото.

           

Съдът намира, че страните са редовно призовани, производството е допустимо и няма процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

 

Предоставя се възможност на страните за становища по жалбата и по проекто-доклада.

 

А.. Р.: Поддържам подадената жалба. Нямам възражения по проекто-доклада.

 

С оглед становището на процесуалния представител на оспорващата, съдът намира, че следва да пристъпи към доклад по делото, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Обявява за окончателен проекто-доклада, съобщен на страните с  Определение на съда № 422/18.11.2020 г.

 

Предоставя се възможност за становища и искания по доказателствата.

 

А.. Р.: Да се приемат и приложат представените с жалбата и с административната преписка писмени доказателства.

 

Съдът намира, че за изясняване на делото в пълнота следва да се приемат представените с жалбата и с административната преписка книжа и документи, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА И ПРИЛАГА като писмени доказателства по делото всички документи и книжа, представени с жалбата, находящи се по делото от стр. 8 до стр. 12 вкл, както и административната преписка, постъпила по опис с придужително писмо с вх. № 1805 от 08.10.2020 г. на АС – Търговище, находящи се на задната корица на делото от стр. 1 до стр. 9 вкл., а именно: Заповед за прилагане на принудителна административна мярка № РД-14-2163/21.09.2020 г., акт за установяване на административно нарушение серия А-2020 № 278941 от 21.09.2020 г., приемо-предавателен протокол от 21.09.2020 г. във връзка с АУАН № 278941, обяснения от С.М.С. от 21.09.2020 г., сведение от пътниците – 3 броя.

 

А.. Р.: Други доказателства няма да соча.

 

С оглед становището на процесуалния представил на оспорващата, че други доказателства няма да сочи, съдът счете делото за изяснено от фактическа страна при така събраните доказателства, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИКЛЮЧВА производството по събиране на доказателствата.

ДАВА ХОД на устните състезания.

 

А.. Р.: Уважаема г-жо Председател, моля да отмените обжалваната заповед за прилагане на ПАМ. Считам, че същата е недоказана. В определението по делото ясно е указано на ответника да представи четливи преписи на представените доказателства. От приложените по делото нито може да се установи извършването на нарушението, нито да се индивидуализират лицата, дали сведенията. Считам, че в конкретния случай определеният срок освен общ е и максимално дадения от закона, като административно наказващият орган не е изложил никакви конкретни съображения в тази връзка, мотивиращи продължителността на срока на действие на наказанията, поради което моля да отмените обжалваната заповед. Представям писмени защита. Моля да ми бъдат присъдени направените по делото разноски, представляващи възнаграждение за един адвокат в размер на 200 лева, видно от представеното по делото пълномощно.

Осп. С.: Решихме да направим услуга със съпруга ме. Аз не бях в колата когато са го попитали дали ще си ходим към село. Тъй като хората са от същото село, се съгласихме да направим услуга. Не ми е заплащано. Докато тръгнах и ме спряха. Нямахме предварителна уговорка за заплащане. Не познавам нито един от тримата. Моля да отмените заповедта.

 

Съдът счете делото за изяснено и обяви устните състезания за приключени, както и че в законния срок ще се произнесе със съдебен акт.

 

ПРОТОКОЛЪТ изготвен в съдебно заседание, което приключи в 11:10 часа

           

 

Председател:

 

 

Секретар: