П Р О Т О К О Л

                       

 

Година 2020                                                                         Град Търговище    

            Административен съд                                                         І състав

на първи декември                                                              Година 2020

в публично съдебно заседание, в следния състав:

                                            

            Председател  Красимира Тодорова     

           

Секретар  Стоянка Иванова

 

сложи  за  разглеждане докладваното от Председателя

Ах. дело номер 248 по описа  за 2020 година.

 

На именното повикване в 10.03 часа  се явиха:

           

Жалбоподателят „Еко Стил Строй 90“ ЕООД, представлявано от С. С., редовно призован, се представлява от адв. В. Г.***, редовно преупълномощен от адв. П. А. *** и приет от съда.

 

Ответникът Директор на Дирекция "ОДОП" Варна при ЦУ на НАП, редовно призован не се явява и не изпраща представител. От пълномощникът на ответника - гл. юрк. Е. Е. са  постъпили към делото: писмена молба с вх. № 2161/25.11.2020 г. на Адм. съд – Търговище с приложени към същата 2 бр. СD и молба с вх. № 2170/26.11.2020 г. на Адм. съд – Търговище с изразено становище по хода на делото, по доказателствата и по същество.  

 

 По даване ход на делото:

 

А.. Г.: Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че страните са редовно призовани, производството е допустимо и няма процесуални пречки за даване ход на делото, поради което         

 

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО на второ четене, с оглед разпоредбата на чл. 142, ал.1 от ГПК, във вр. с чл. 144 от АПК в 10.03 часа

 

Докладва  делото.

Делото е образувано по жалба на „Еко Стил Строй 90“, ЕИК 202013361, със седалище и адрес на управление: гр.Търговище, ул.“Антим I“  №47, представлявано от С. С. С., чрез а.. Д.  П. , против Ревизионен акт № Р-03002520000167-091-001/22.07.2020 г.    изд. от началник  на сектор, възложил ревизията и  гл. инспектор по приходите ръководител на ревизията   при НАП-ТД- гр. Варна, потвърден с Решение № 229/05.10.2020 г.  на Директор Дирекция „ОДОП“ Варна ЦУ на НАП.        

 

На страните е изпратено определение № 409 от 06.11.2020 г. на Административен съд- Търговище.

 

Докладва писмената молба от страна на ответника с вх. № 2161/25.11.2020 г. на Адм. съд – Търговище, с приложени към същата 2 бр. СD, от които 1 бр. оптичен носител СD е за съда, а другият за жалбоподателя.

Докладва и молбата от страна на ответника с вх. № 2170/26.11.2020 г. на Адм. съд – Търговище с изразено становище по хода на делото, по доказателствата и по същество. 

 

На процесуалния представител на жалбоподателя – а.. Г. се предоставя 1 бр. оптичен носител СD, от тези приложени към молба от страна на ответника с вх. № 2161/25.11.2020 г. на Адм. съд – Търговище

 

Предоставя се възможност за становища по жалбата, както и възможност за  становища и искания по доказателствата.

 

А.. Г.: Поддържам жалбата. Да се приеме административната преписка. Подготвил съм писмена молба, в която са отразени доказателствените ни искания. Предоставям молбата на съда. Искането ни е за назначаване на съдебно-счетоводна и съдебно-техническа експертизи, с въпроси описани в молбата. Основното, което искаме да установим със съдебно-техническата експертиза е - тези материали, които са закупени от моя клиент, които са предмет на фактурите от дружествата „Терадим Инвест“ ЕООД и „БГ ТЕЛ 2018“ ЕООД, дали всъщност са вложени в обектите. Относно ЕТ „ВАСИКО- Кольо Василев“  по т. 3 от искането ни за съдебно-техническа експертиза, пояснявам, че това са възложителите, които са възложители на моя клиент и съответно обектите, в които са вложени съответните материали.

 

По направените искания по доказателствата, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

ПРИЕМА И ПРИЛАГА като писмени доказателства: административната преписка, съдържаща 2 броя папки, постъпила с придружително писмо с вх. № 1955/28.10.2020 г. на Адм. съд– Търговище по опис, находящ се на стр. 4 от делото.

 

ПРИЕМА и ПРИЛАГА като веществени доказателствени средства: 1 бр. CD,  представен с административната преписка, както и  допълнително представения от ответника 1 бр. CD,  с придружително писмо с вх. № 2161/25.11.2020 година.

 

Допуска съдебно-счетоводна експертиза, с поставените въпроси по представената в днешното съдебно заседание писмена молба от а.. Г.- пълномощник на жалбоподателя,   като назначава за вещо лице  М.  Б.Б. ***.  

 

Определя първоначален депозит за изготвяне на допуснатата съдебно-счетоводна експертиза в размер на 500 лв., вносим от жалбоподателя в 3-дневен срок от днес по сметката на Административен съд-Търговище за вещите лица.

 

Допуска съдебно-техническа експертиза, с поставените въпроси по представената в днешното съдебно заседание писмена молба от а.. Г.- пълномощник на жалбоподателя,   като назначава за вещо лице  инж. Д.К.Г. ***. 

 

Определя първоначален депозит за изготвяне на допуснатата съдебно-техническа експертиза в размер на 400 лв., вносим от жалбоподателя в 3-дневен срок от днес по сметката на Административен съд-Търговище за вещите лица.

 

За следващото съдебно заседание,  да се осигури техническа възможност за възпроизвеждане на представеното веществено доказателствено средство към делото.

 

Отлага делото и насрочва същото за 26.01.2021 г. от 11.00 часа, за която дата явилата се страна е уведомена в днешното съдебно заседание, а неявилата се да се счита за уведомена съгласно чл. 138, ал. 2 от АПК. След внасяне на определения от съда депозит, да се призоват съответните вещи лица. 

 

ПРОТОКОЛЪТ изготвен в съдебно заседание, което приключи в 10.16 часа.

 

                                   

                                              Председател:

 

                                             

Секретар: