П Р О Т О К О Л

                       

Година 2020                                                                         Град Търговище

            Административен съд                                                         V състав

на тридесети октомври                                                       Година 2020

В публично съдебно заседание в следния състав:

                             Председател Иванка Иванова

 

                                                                                            

Секретар  Янка Ганчева

Сложи  за  разглеждане  докладваното от Председателя

АХ. дело номер 161 по описа за 2020 година.

 

На именното повикване в 11:00 часа се явиха:

 

Жалбоподателят „АКТИВ ГРУП“ ООД с управител Л. Я., редовно призован се представлява от адв. Г, Г. от АК-Варна, редовно упълномощена и приета от съда.

Ответникът по жалбата Директор на Дирекция ОДОП - Варна, редовно призован, не се явява и не изпраща представител. Постъпила е молба от процесуалния му представител ст. юрк. Д.М. за даване ход на делото в тяхно отсъствие и с изразено становище по съществото на спора.

 

            По даване ход на делото:

            Адв. Г.: Да се даде ход на делото.      

 

Съдът намира, че страните са редовно призовани, производството е допустимо и няма процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

           

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и пристъпва към изясняване на фактическата страна на  спора.

            Съдът докладва постъпила молба от процесуалния представител на ответника - ст. юрк. Д. М. с изразено становище за приемане на представените в предходно съдебно заседание доказателства и с изразено становище по съществото на спора.

Адв. Г.: Запозната съм с молбата на ответната страна.

 

С това доказваме кой е подавал справките-декларации, ведно с договор за счетоводно обслужване, т.е. лицето, което ги е подавало е счетоводител и има договор за счетоводно обслужване. Това е във връзка с обратната разписка, на която е вписано, че лицето, получило съобщението е счетоводител. Представям и уведомление по чл. 62, ал. 4 и уведомление по чл. 62, ал. 5 от Кодекса на труда, които са от различни периоди, за назначаването на лицето Надежда, което е цитирано, че е получило съобщението. Вижда се, че тя  не е назначена като счетоводител. Към онзи момент е работила в друго дружество - „АБВ България“, която няма нищо общо с дружество на „АКТИВ ГРУП“ ООД.

 

С оглед изразеното становище в молбата на процесуалния представител на ответната страна, съдът намира, че следва приеме и приложи като доказателства по делото документите, представени в предходно съдебно заседание от процесуалния представител на жалбоподателя, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Приема и прилага като доказателства по делото: Договор за счетоводно обслужване от 01.07.2009 г., списък с подадени до НАП справки-декларации по ЗДДС на „АКТИВ ГРУП“ ООД, уведомление по чл. 62, ал. 4, уведомление по чл. 62, ал. 5 от Кодекса на труда с дата на сключване на договора 10.05.2012 г., уведомление по чл. 62, ал. 5 от Кодекса на труда с дата на сключване на договора 01.04.2012 г.

 

Адв. Г.: Нямам други доказателствени искания.  

 

С оглед изявленията на страните, че други доказателства няма да сочат, съдът счете делото за разяснено от фактическа страна при така събраните доказателства, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИКЛЮЧВА производството по събиране на доказателствата.

ДАВА ХОД на устните състезания.

 

Адв. Г.: Уважаема г-жо Председател, моля да уважите жалбата ни и да постановите решение, с котето да обявите за нищожен обжалвания ревизионен акт.  От събраните по делото доказателства, които са непротиворечиви и безспорни, се установи, че заповедта за възлагане на ревизия не е връчена съобразно реда по ДОПК. Нарушени са императивните норми за връчване, поради което считаме, че актът е нищожен и следва да се прогласи нищожността му. Представям писмени бележки, в които съм изложила подробни аргументи в подкрепа на твърденията ни. Представям за сведения на съда три броя решения на ВАС, съобразно константната практика на съда, както и едно определение, постановено също по дело на ВАС, които са описани в писмената защита. Моля за решение в този смисъл.

 

Съдът счете делото за разяснено и обяви устните състезания за приключени.

 

Дава възможност на процесуалния представител на административния орган в 7-дневен срок след изготвяне на протокола да представи писмени бележки по делото.

 

Съдът обяви, че в законния срок  ще се произнесе със съдебен акт.

 

ПРОТОКОЛЪТ изготвен в съдебно заседание, което приключи в 11:10 часа.

                                  

 

Председател:

 

 

Секретар: