П Р О Т О К О Л

                      

Година 2020                                                                         Град Търговище

Административен съд                                                         ІІ състав

на   двадесет и седми октомври                                         Година 2020

В публично съдебно заседание в следния състав:

                                                                      Председател  Росица Цветкова

                                                                                             

Секретар  Гергана Бачева

 

Сложи за разглеждане, докладваното от Председателя     

АХ. дело номер 231 по описа за 2020 година.

 

На именното повикване 10:00 часа в съдебната залата се явиха:

 

Жалбоподателят " Атлантик" ЕООД, представлявано от Ш. А.-управител, редовно призован се представлява от а.. С.И. от САК, редовно преупълномощена от а.. И.Ш. от ТАК и приета от съда.

Ответникът Началник отдел "Оперативни дейности" гр. Варна при ГД "Фискален контрол" при ЦУ на НАП, редовно призован не се явява. Представлява се от  ю.. В.С., редовно упълномощена и приета от съда.

 

По даване ход на делото:

А.. И.: Да се даде ход на делото.

Ю.. С.: Да се даде ход на делото.

 

 

Съдът намира, че страните са редовно призовани, производството е допустимо и няма процесуални пречки за даване ход на делото,  поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и го докладва.

Докладва жалбата.

Докладва постъпилия отговор с изх. № 27/19.10.2020 г. от Български институт по метрология, Главна дирекция „Мерки и измервателни уреди“, Регионален отдел- Варна, сектор Шумен.

 

Дава се възможност за становища по жалбата и по доказателствата.

 

А.. И.: Поддържам жалбата. Госпожо Председател, в приложенията към жалбата по грешка сме го посочили, че представяме протокол № 0385140/08.11.2019 г.  Не сме го представили с жалбата и не разполагаме с този протокол, поради което с жалбата сме поискали да задължите БИМ да го представи. Освен посочените в жалбата основания за незаконосъобразност към настоящия момент, според нас е налице и друго такова, а именно заповедта не отговаря на целта на закона, доколкото евентуалното нарушение е вече отстранено, тъй като на 05.10.2020 г. е извършена проверка на средствата за измерване на бензиностанцията. Поставени са стикери, удостоверяващи измерването и е подписана съответната нова блок-схема за удостоверяване, на което обстоятелство представям и моля да приемете протокол за извършена проверка и блок-схема с препис за другата страна. С оглед на депозирания от БИМ отговор, моля да задължите ответника да представи протокол от проверка № 0385140, съставен в периода 08.11.2019 г. до 18.11.2019 г. Съществуването на същия е видно от текста на оспорваната заповед, доколкото е обсъден от административния орган. В оспорената заповед се съдържа констатация, че първоначална проверка е извършена, но доколкото се твърди нарушение по чл. 16а, ал. 1 от Наредба № Н-18 от 13.12.2006 г., то считаме, че същият следва да бъде събран като доказателство по делото и е относим към изясняване на спорните обстоятелства. Други доказателствени искания към момента нямаме.

 

Ю.. С.: Госпожо Председател, оспорвам жалбата. Нямам възражения да се приеме представения протокол за извършена проверка. Във връзка с искания протокол № 0385140 в момента не мога да кажа дали се намира в НАП. Моля да приемете административната преписка. Нямам други доказателствени искания.

А.. И.: В писмото от БИМ заявяват, че съвместно е извършена проверката, издателят е НАП, така че е възможно протоколът да е при тях.  

 

По направените искания по доказателствата, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Приема и прилага като доказателствата по дело административната преписка, представена по опис с придружително писмо с вх. № 1811/08.10.2020 г. на АС – Търговище, представените с жалбата, които не са част от административната преписка, както и представените в днешното съдебно заседание от страна на жалбоподателя писмени доказателства, а именно: адвокатско пълномощно от 28.09.2020 г., вносна бележка за платена държавна такса, протокол от 05.10.2020 г. при извършване на метрологичен контрол, издаден от БИМ, регионален отдел гр. Варна, сектор Шумен и блок-схема на обект.

Задължава ответника да представи по делото протокол за извършена проверка №  0385140/08.11.2019 г. до следващо съдебно заседание.

 

Съдът намира, че делото не е изяснено от фактическа страна и следва да се отложи за друг ден и час, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

Отлага делото и насрочва същото за 10.11.2020 г. за 10.50 ч., за която дата страните са уведомени в днешното съдебно заседание.

 

ПРОТОКОЛЪТ изготвен в съдебно заседание, което приключи в 10.15 часа.

                                  

 

  Председател:

 

                                                 Секретар: