П Р О Т О К О Л

 

                       

Година 2020                                                                         Град Търговище

            Административен съд                                                         V състав

На тринадесети октомври                                                  Година 2020

В публично съдебно заседание в следния състав:

                             Председател Иванка Иванова

 

                                                                                            

Секретар  Стоянка Иванова

Сложи  за  разглеждане  докладваното от Председателя

АХ. дело номер 208 по описа за 2020 година.

 

На именното повикване в 15:00 часа се явиха:

 

Жалбоподателят „Сити Контрол и Каруош“ ЕООД, представлявано от управителя А. Х. А., редовно призован не изпраща представител. Постъпило е писмено становище от пълномощника на жалбоподателя - а.. Н.В., с изразено становище по хода на делото и по същество.

 

Докладва се постъпилото писмено становище от страна на жалбоподателя с вх. № 1757/01.10.2020 г. на Административен съд – Търговище.

 

Ответникът по жалбата В.И.Д. Началник отдел „Оперативни дейности“ гр. Варна в ГД “Фискален контрол“ при ЦУ на НАП, редовно призован не се явява. Представлява се от юрк. В.  С., редовно упълномощена и приета от съда. Представя пълномощно.

 

            По даване ход на делото:

            Юрк. С.: Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че страните са редовно призовани, производството е допустимо и няма процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

           

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и пристъпва към фактическото изясняване на спора.

 

Юрк. С. : Оспорвам жалбата. Считам същата за неоснователна.

 

            Съдът намира, че следва да докладва делото, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Докладва  делото.

 

Производстото по делото е по реда на Глава Х от АПК, във вр. с чл. 186, ал. 4 от ЗДДС.

Делото е образувано по жалбата на „Сити Контрол и Каруош“ ЕООД със седалище и адрес на управление: гр. Търговище, ул. „Цар Освободител“ № 43 представлявано от управителя А. Х. А.,чрез а.. Н. В. ***, със съдебен адрес:*** против Заповед за налагане на ПАМ № 216-ФК/17.08.2020 г. на ВИД началник отдел „Оперативни дейности“ в ГД “Фискален контрол“ при ЦУ на НАП, с която е разпоредено запечатване на търговски обект – вендинг автомат на автомивка на самообслужване – клетка № 3, находящ се на адрес: гр. Търговище, ул. „…..“ № , стопанисван от „Сити Контрол и Каруош“ ЕООД и забрана за достъпа до него за срок от 14 дни на основание чл. 186, ал. 1, т. 1, б. „б“ и чл. 187, ал. 1 от ЗДДС.

 

Указано е на административния орган, че следва да установи съществуването на фактическите основания, посочени в оспорения административен акт и изпълнението на законовите изисквания при издаването му.

 

На страните е изпратено заверено копие от Определение № 337 от 17.09.2020 г. на Административен съд - Търговище.    

 

Предоставя се възможност за становища по доклада и искания по доказателствата.

 

Юрк. С.: Нямам възражение по доклада. Да се приеме административната преписка. Представям и моля да приемете болничен лист, във връзка с отсъствието на Б. С. Г. - титуляр на главницата.

 

По направените искания по доказателствата, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА И ПРИЛАГА като доказателства по делото: административната преписка (по опис), постъпила с придружително писмо с вх. № 1655/16.09.2020 г. на Адм. съд – Търговище, находяща се на долната корица на делото, както и представените с  жалбата писмени доказателства, които не са част от административната преписка, а именно: Договор № 44/30.07.2020 г. между „СИТИ КОНТРОЛ И КАРУОШ“ ЕООД с адрес гр. Търговище и „Форте нет“ ЕООД с адрес гр. Търговище и свидетелство за регистрация на фискално устройство от 31.07.2020 г., както и представеният в днешното съдебно заседание от процесуалния представител на ответника болничен лист №  120200374886.

 

            Юрк. С.: Други доказателства няма да соча.

 

С оглед изявленията на явилата се страна, че други доказателства няма да сочи, съдът счете делото за изяснено от фактическа страна при така събраните доказателства, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИКЛЮЧВА производството по събиране на доказателствата.

ДАВА ХОД на устните състезания.

 

Юрк. С.: Уважаема г-жо Председател, моля да отхвърлите жалбата като неоснователна и недоказана и да потвърдите обжалваната заповед като законосъобразна. При издаването й са спазени всички законови изисквания. Не са допуснати съществени процесуални нарушения. Заповедта е мотивирана, включително и по отношение на продължителността на срока на запечатване на обекта. Подробни аргументи, относно законосъобразността на оспорената заповед съм изложила в писмени бележки, които представям и моля да приемете. Моля да присъдите в полза на НАП разноски за юрисконсултско възнаграждение.

Съдът счете делото за изяснено и обяви устните състезания за приключени.

В законния срок  ще се произнесе със съдебен акт.

 

ПРОТОКОЛЪТ изготвен в съдебно заседание, което приключи в 15:07 часа.

                                  

 

Председател:

 

 

Секретар: