П Р О Т О К О Л

                       

Година 2020                                                                         Град Търговище

            Административен съд                                                          ІV състав

на осемнадесети септември                                              Година 2020

В публично съдебно заседание в следния състав:

                             Председател Албена Стефанова

                                                          

Секретар Янка Ганчева

 

Сложи  за  разглеждане  докладваното от Председателя

АХ дело номер 119 по описа за 2020 година.

 

На именното повикване в 14:03 часа се явиха:

 

Оспорващият „БЕНТЛИС“ ЕООД, с.Слънчево, общ.Аксаково, обл. Варна, представлявано от Т. М. И., не изпраща представител. Постъпило е писмено становище от процесуалния им представител – а.. З. за даване ход на делото в тяхно отсъствие и с изразено становище по съществото на спора.

Ответникът по оспорване Заместник кмет на Община Търговище - Валентин Велчев, редовно призован се представлява от юрк. В. К., редовно упълномощена от 14.09.2020 г. и приета от съда.

 

            По даване ход на делото:

           

            Юрк. К.: Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че няма процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Докладва представено от Община Търговище Решение № 53/08.12.2009 г. на Окръжен съд – Търговище, постъпило с писмо с вх. № 1554/02.09.2020 г. на АС – Търговище.

Докладва постъпило писмено становище от а.. И.З. – процесуален представител на „БЕНТЛИС“ ЕООД с вх. № 1676/18.09.2020 г. на АС – Търговище.

 

Юрк. К.: Оспорвам изцяло жалбата, подадена от „БЕНТЛИС“ ЕООД против заповедта, с която е отказвана категоризацията на кафе-клуб „Енерджи“. Нямам възражения по проекто-доклада.

 

С оглед становището на процесуалния представител на ответника по оспорване и липсата на възражения срещу проекто-доклада от а.. И.З., съдът намира, че следва да пристъпи към доклад по делото, поради което  

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Обявява за окончателен проекто-доклада, съобщен на страните с  Определение № 308 от 31.08.2020 г. на  Административен съд – Търговище.

 

Предоставя се възможност за становища и искания по доказателствата.

 

Юрк. К.: Да се приеме административната преписка, както и допълнително представените доказателства.

 

Съдът намира, че за изясняване на делото в пълнота следва да се приемат представените с административната преписка книжа и документи, както и допълнително представените писмени доказателства, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА И ПРИЛАГА като писмени доказателства по делото документите, представени с административната преписка, постъпила по опис с придужително писмо с вх. № 1022 от 29.06.2020 г. на АС – Търговище, находящи се на задната корица на делото от стр. 1 до стр. 61 вкл., както и извадка от кадастралния регистър на недвижимите имоти ЕКАТТЕ: 73626, представена от СГКК – Търговище с писмо с вх. № 1341/07.08.2020 г. на АС – Търговище.

Приема за сведение Решение № 53/08.12.2009 г. на Окръжен съд – Търговище по гр. дело № 240/2008 г.

 

Юрк. К.: По отношение на така направеното с писменото становище доказателствено искане да бъдат представени предходни категоризации, считам, че същото не е относимо към спора, но имам готовност и мога да представя. Първата категоризация на обекта кафе-клуб „Енерджи“ е с дата 01.12.2009 г. Тогава не е било налице това съдебно решение на Окръжен съд - Търговище, което е с дата 08.12.2009 г. и се явява последващо.

 

Съдът намира, че така направеното доказателствено искане с молба с вх. № 1676/18.09.2020 г от процесуалния представител на оспорващия - а.. И.З. *** да представи предходни категоризации, извършени от общината по заявления на предходни наематели, следва да бъде оставено без уважение, тъй като то не е относимо към предмета на настоящото дело. Предмет на настоящото дело е наличието на материални предпоставки за категоризация на оспорващия, а не дали са съществували такива по отношение на други наематели.

Воден от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

Оставя без уважение искането на процесуалния представител на оспорващия, да бъде изискано от ответника да представи по делото предходни категоризации, извършени от Община Търговище по заявления на предходни наематели, получили ползването на имота от „Балик тур“ АД гр. Варна по договори за наем.  

 

Юрк. К.: Не соча други доказателства.

 

С оглед становището на процесуалния представител на ответника, че други доказателства няма да сочи и няма други доказателствени искания, съдът счете делото за изяснено от фактическа страна при така събраните доказателства, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИКЛЮЧВА производството по събиране на доказателствата.

ДАВА ХОД на устните състезания.

 

 

Юрк. К.: Уважаема г-жо Председател, моля да ми бъде предоставен срок за представяне на писмена защита.

 

С оглед становището на процесуалния представител на ответника по оспорването да му бъде дадена възможност за представяне на писмена защита, съдът намира, че следва да бъде предоставена равнопоставена такава възможност и на двете страни, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Дава възможност на страните да представят писмени бележки по делото в 7-дневен срок от днес.

 

Съдът счете делото за изяснено и обяви устните състезания за приключени, както и че в законния срок  ще се произнесе със съдебен акт.

 

ПРОТОКОЛЪТ изготвен в съдебно заседание, което приключи в 14:11 часа

           

 

Председател:

 

 

Секретар: