П Р О Т О К О Л

                       

 

Година 2020                                                                         Град Търговище    

            Административен съд                                                         ІV състав

на шестнадесети юни                                                            Година 2020

в публично съдебно заседание, в следния състав:

                                            

            Председател  Албена Стефанова                

Секретар Янка Ганчева

 

сложи  за  разглеждане докладваното от Председателя

Ах. дело номер 46 по описа  за 2020 година.

 

На именното повикване в 14:15 часа се явиха:

           

За оспорващия „МЕКС" ЕООД  със седалище гр. Търговище, редовно уведомен, се представлява от а.. А.М. ***, редовно упълномощена и приета от съда.

Ответникът Началник отдел "Оперативни дейности"- Варна при ГД "Фискален контрол" при ЦУ на НАП, редовно уведомен, не се явява. За него се явява юрк. В.Ст., редовно упълномощена и приета от съда.

 

По даване ход на делото:

А.. М.: Да се даде ход на делото.

Юрк. Ст.: Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че няма процесуални пречки за даване ход на делото, поради което.

           

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

 

Предоставя се възможност за становища и искания по доказателствата.

            А.. М.: Уважаема госпожо Председател, на 15.06.2020 г. сме получили наказателното постановление и сме го платили, във връзка с което беше издадена заповедта и сме подали молба в НАП. Представям и моля да приемете молба, че сме заплатили изцяло имуществените санкции, наложени на „МЕКС“ ЕООД, за което прилагам платежни документи и сме поискали от НАП на основание чл. 187, ал. 4 от ЗДДС да прекратят изпълнението на наложената със заповед за налагане принудителна административна марка.

Юрк. Ст.: Да се приложат така представените документи. Представям и моля да приемете Наказателно постановление № 419989-F469642 от 18.03.2019 г., което е посочено в заповедта за налагане на ПАМ № 62-ФК от 03.02.2020 г. Не е написано на самото наказателно постановление, че е влязло в законна сила, но то е платено и е влязло в сила на 21.05.2019 г.

            А.. М.: Не оспорваме, че това наказателно постановление е влязло в законна сила, то е платено.

 

Съдът намира, че за изясняване на делото от фактическа страна следва да бъдат приети така представените от страните документи, с оглед на което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА И ПРИЛАГА като писмено  доказателство Наказателно постановление № 419989 -F469642 от 18.03.2019 г. на Началник отдел "Оперативни дейности"- Варна при ЦУ на НАП, Наказателно постановление № 499719- -F537496 от 17.03.2020 г. на Началник отдел "Оперативни дейности"- Варна при ЦУ на НАП, молба от „МЕКС“ ЕООД до ТД на НАП Началник отдел "Оперативни дейности"- Варна при ЦУ на НАП с вх. № 6039 с реална дата на подаване 16.06.2020 г. и платежно нареждане от 16.06.2020 г. за платени суми по Наказателно постановление № 499719- -F537496 от 17.03.2020 г. и по Наказателно постановление № 499724- -F537494 от 17.03.2020 г.

 

А.. М.: Не соча нови доказателства.

Юрк. Ст.: Моля за срок за представяне на доказателства.

 

С оглед становището на страните, че няма да сочат други доказателства,  съдът намира делото за изяснено от фактическа страна при така събраните доказателства, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИКЛЮЧВА производството по събиране на доказателствата.

ДАВА ХОД на устните състезания.

 

А.. М.: Уважаема г-жо Председател, моля да отмените оспорената заповед, както и да ни присъдите направените по делото разноски. Моля да ми бъде дадена възможност за представяне на писмена защита.

 

Юрк. Ст.: Уважаема г-жо Председател, моля да отхвърлите жалбата като неоснователна и да потвърдите като законосъобразна обжалваната заповед. Моля да присъдите в полза на НАП юрисконсултско възнаграждение в минималните размери. Моля да ми бъде дадена възможност за представяне на писмена защита.

 

С оглед  становищата на процесуалните представители на страните да им бъде предоставена възможност за представяне на писмени защити, съдът намира, че следва да бъде дадена равнопоставена такава възможност на страните по делото, с оглед на което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Дава възможност на страните по делото да представят писмени защити в 7- дневен срок от днес.

 

Съдът счете делото за изяснено и обяви устните състезания за приключени.

Съдът обяви, че в законния срок  ще се произнесе със съдебен акт.

 

ПРОТОКОЛЪТ изготвен в съдебно заседание, което приключи в 14:30 часа.

 

 

Председател:

 

 

Секретар: