ОПРЕДЕЛЕНИЕ

№ 253

Търговище, 23.02.2024 г.

Административният съд - Търговище - III състав, в закрито заседание на двадесет и трети февруари две хиляди и двадесет и четвърта година в състав:

Съдия:

СТОЯН КОЛЕВ

като разгледа докладваното от съдията административно дело69/2024 г. на Административен съд - Търговище, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 459, ал. 1 от Изборния кодекс (ИК).

Производството е образувано по жалба на Л.Р.Р. *** против Решение № 77 от 30.10.2023 г. на ОИК Опака. С обжалваното Решение е обявен за избран кмет на кметство гр.Опака. В жалбата са изложени подробни доводи за незаконосъобразност на акта. Моли за отмяната му.

Съдът като взе предвид, че с решение № 1664/13.02.2024 г. Вас е отменил решение № 166 от 20.11.2023 година, постановено по адм. дело №223 по описа за 2023 година на Административен съд Търговище и е върнал делото на друг състав на същия съд за ново разглеждане при дадените указания, намира че производството по делото следва да се насрочи за разглеждане в открито съдебно заседание, като се конституират страните по спора и на същите се укаже доказателствената тежест, която носят.

Предвид гореизложеното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

КОНСТИТУИРА като страни в производството:

- жалбоподател – Л.Р.Р. ***;

- ответник – Общинска избирателна комисия - Опака и

- заинтересовани лица

1. Политическа партия „Движение за права и свободи“ и

2. Г. Ю. А..

НАСРОЧВА производството по адм.д. № 69/2024г. в открито съдебно заседание на 27.02.2024г. от 14,15ч., за която дата незабавно да се призоват страните включително и по посочените телефони и ел. пощенски адреси.

УКАЗВА на жалбоподателя, че носи доказателствената тежест за установяване на изложените в жалбата твърдения, в т.ч. фактите и обстоятелствата обуславящи на наличие на нарушения на изборните правила, на тези обуславящи нарушаване на материалния закон.

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на жалбоподателя в срок до откритото съдебно заседание да представи доказателствата, с които разполага и да направи всичките си доказателствени искания.

УКАЗВА на ответника, че носи доказателствената тежест за установяване на фактическите основания за постановяване на оспорения административен акт.

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на ответника, в срок до откритото съдебно заседание да депозира отговор по жалбата и да направи всичките си доказателствени искания.

Преписи от жалбата и уточняващата я молба да се връчат на ответника и заинтересованите страни.

Съдия: